Szasztok! Szerelmes lettem Spanyolországba. De nagyon. Ki szeretnék menni. Hogyan, mikor, mivel?
Írod hogy van hol laknod,ezek szerint él kint rokon, vagy barát. Miért nem kérdezed meg tőlük mi a helyzet?
Pár infó.
Spanyolország uniós tagállam, így elég a személyi vagy útlevél a kiutazáshoz. Nem kell semmi hivatalos papír ha olyasmire gondolsz hogy munkavállalási engedély.. Erre nincs szükség.
Spanyolul kell tudnod ha boldogulni akarsz. Én 3 éve élek Zaragozában és a 3 év alatt nem nagyon hallok angol szavakat. Az angolt kevesen beszélik. Nem kötelező nyelv.. Itt kint is 18 évig tankötelesek a diákok, és bármily meglepő lesz neked, de 16 éves kortól lehet dolgozni mint diák.. Akárcsak otthon, itt is baromi nehezen kapnak munkát, de nem csak a diákok. Nagyon magas a munkanélküliség.. Az ismerősöd vagy rokonod akiknél lakni fogsz, mesélhetnének erről.. Pár hónapja napi szinten voltak a tüntetések a munkanélküliség miatt....
Szóval szerintem ha ki akarsz jönni, akkor ne várj csodát munka terén.. Inkább élvezd ki a város szépségét, sokszínűségét, és az emberek kedvességét..
Itt delen viszont rengeteg az angol es mindenfele eszaki nep, tudnal nemetul vagy oroszul, akkor szallodaban lehetnel animator.
a turizmusban dolgoznak sokan errefele, de spanyol kell minimum szinten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!