Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kulfolon lejart szemelyivel....

Kulfolon lejart szemelyivel. Mi a teendo?

Figyelt kérdés

Kulfoldon elek fel eve es most vettunk eszre hogy a szemelyim 2 hete lejart, utlevelem pedig nincsen.

Valaki volt mar, ilyen helyzetben vagy tudja hogy mi a teendo?

Beszeltem mar a nagy kovetseggel de sajnos semmi biztatot nem mondtak.. vegso esetben magyar allampolgarsagi vizsgat kell letennem. Tud valaki megoldas hogy eggyes papirok beszerzesevel ezt el-e tudom kerulni?

Elore is koszonom!

(Bocsanat az ekezet nelkuli irasert, angol billentyu..)

2013. aug. 21. 22:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
30%

Hülyeség hogy azért mert lejárt a személyid és nincs útleveled le kell tenned a magyar állampolgárságot.. Ki mond ilyen ökörséget??? Hisz magyar vagy!!!

Szépen fogod magad és bemész a konzulátusra. Megigényled az személyi igazolványodat vagy útleveledet. Ugyanazt kell csinálnod mint otthon amikor lejár a személyid. Amíg intézik a személyidet kapni fogsz egy igazolást, hogy készülőben van.. ennyi. 6-8 hét és kipostázzák..

2013. aug. 21. 23:21
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Ez külföldön nem teljesen így van. Ugyanis mivel igazolod, hogy magyar állampolgár vagy? Útlevél nincs, a személyi lejárt vagyis nincs. Kolléganöm lánya is így járt. Igaz az USA-ban. Ott személyi nem volt és az útlevél jàrt le. Mindenféle engedélyek és születési bizonyítvány kellett, hogy mentesüljön a vizsga alól. Végül konzuli engedéllyel kapott egy ideiglenes útlevelet és azzal haza kellett mennie és Magyarországon megcsináltatni a papírokat. Söt! Még ejnye-bejnyét is kapott, amiért nem jelentette be, hogy tartósan külföldön él.
2013. aug. 22. 01:56
 3/17 anonim ***** válasza:

Ilyen helyesírással le sem tudnád tenni a vizsgát... (Nem, nem az ékezetek hiányára gondolok!)

Amúgy meg a konzulátus foglalkozik ilyesmivel, nem a követség.

2013. aug. 22. 08:24
 4/17 anonim ***** válasza:

Időpont ma 01:56

Én így jártam pár hónapja. Személyim lejárt, útlevél nincs..

Nem kellett igazolnom hogy magyar állampolgár vagyok. ott volt a személyi igazolvány. Igaz lejárt, de lejárt személyit is le tudták ellenőrizni.. Azért mert lejárt még nem jelenti hogy nem létezik.. A rendszerben benne van..

Nekem véletlenül sem mondták hogy "mivel lejárt a személyi állampolgársági vizsgát kell tennem.. Azért gondolkodjatok már!!! Csak mert lejárt a személyi vagy útlevél még nem lesz az ember hontalan!! Senki! Mindenkinek van állampolgársága!

A konzulátuson elintézik, kicsit drágább lesz mintha otthon intézné az ember, meg úgye addig nem utazhat ki az országból, de nem kell állampolgárságot letenni.

A másik:

Ha valaki hosszabb időre elhagyja az országot, mert máshol akar élni, dolgozni, annak legyen már annyi esze hogy viszi a születési anyakönyvi kivonatát is.. (végül is az iskolai papírokat is kivisszük magunkkal, akkor ki az a szerencsétlen aki az anyakönyvi kivonatát otthon hagyja??

2013. aug. 22. 08:49
 5/17 anonim ***** válasza:

Időpont ma 01:56

Te nagyon kis buta vagy ha elhitted a barátod meséjét.

Amerikában ha nem tudod igazolni a tartozkódási igényedet (munkavállalási engedély, zöldkártya stb) akkor nem kell hogy lejárjon az útlevél azonnal kitoloncolják. Az enyje-bejnye nem a lejárt útlevél miatt volt, hanem mert illegálisan volt ott.. Ha legállis lett volna akkor meg nem kellett volna hazamenni intézkedni, mert Amerikában is van magyar konzulátus

2013. aug. 22. 08:51
 6/17 anonim ***** válasza:
Kiváncsi vagyok hányan csináltatak már lejárt személyit külföldön. Azt ugyanis nem lehet csak Magyarországon. Külföldön útlevelet lehet intézni csak. Bemész a konzulátusra, igényled majd bemész érte vag postázák. Nekem jó 2 hónap volt és drágább is (3 éve csináltattam kb. 80 Euro volt). Lehet gyorsabbat is igényelni. Igen előfordulhat, hogy kérik az állampolgárságodról bizonítékot. Főleg olyan esetben ha felmerül, hogy időközben az illető felvette az adott ország állampolgárságát.
2013. aug. 22. 10:33
 7/17 anonim ***** válasza:

Egy jó tanács minden külföldre költözőnek: Érdemes igényelni útlvelet. A személyi az kicsit macerás, mert annak is járhat aki nem magyar állampolgár. Személyit Magyarországon élő személyeknek adnak ki, így pl. hosszabb ideje az országban tartozkodó külföldiek is megkaphatják! Természetesen a személyin rajta van az állampolgárság, de a két okmány nagyon hasonló. Gondolom ezért vacakolnak ilyen esetben igazolási papírral. Az útlevél az mindig tisztább azt egyértelműen csak magyar állampolgárnak adják ki. Annyi, hogy ha lejár az előtt kb. 4-5 hónappal be kell menni a konzulátusra és újat igényelni.

Tudom nem jó mindenhová útlevéllel rohangászni, de ha hosszabb ideje élsz külföldön, akkor igényelheted az adott ország személyi igazolványát. Sajnos azzal nem lehet utazni, de országon belül mindenhol elfogadják.

Plusz, ha valakit érdekel az állampolgárságot igazoló kérvény, akkor itt egy minta:

[link]

2013. aug. 22. 11:15
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem állampolgársági vizsga, hanem állampolgársági vizsgálat, amit a hatóságok végeznek. Erre akkor van szükség ha semilyen dokumentum nincs és a rendszerben is inaktív.
2013. aug. 22. 11:46
 9/17 anonim ***** válasza:
Szemelyit valoban csak Magyarorszagon lehet igenyelni, meghosszabbitani, utlevelet viszont kulfoldon is, a kulkepviseleten. Lehet "normalt" kerni, illetve egy alkalomra, csak hazautra szolot is.
2013. aug. 22. 13:03
 10/17 A kérdező kommentje:

Azt mondtak nekem is hogy azert kell valoszinuleg lettennem vizsgat mert nem tudom igazolni hogy magyar vagyok.

Nem terveztem hogy hosszu tavon itt maradok, csak igy alakult.

TB, TAj kartya minden nalam van.. bizonyitvanyok.. csak az anya konyvim maradt otthon.

(Az szuleimnel van, ok szinten kulfoldon elnek, csak mas orszagba. Igy mivel ugyvolt hogy ugyis jovok haza 1-2 honapon belul, igy nem tartottuk olyan fontosnak hogy akkor kihozzam magammal.)

Azt mondtak hogy az anyakonyvi papir a minimum, de valoszinuleg az se eleg.

Cipruson elek most, itt nincsen lakcim kartya, ha berelek lakast akkor az arrol kapott papir azonos itteni lakcimkartyaval.

Amikor el lett intezve a lakas meg jo volt a szemelyim igy a szerzodesen is rajta vannak az adataim. Ez hasznos esetleg, vagy jelentektelen?

2013. aug. 22. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!