SOS! Macedon határral kapcsolatban lenne pár kérdésem, tapasztaltabbak számára?! Többi lent.
Az egyik kérdés az lenne , hogy valóban a macedon-szerb határon kötelezően kérik az utas biztosítást? Mert anélkül nem engednek be macedoniába ? Arra lennék kíváncsi, hogy ez tényleg így van ?
A másik meg szintén macedon határnál hogy ha nincs meg a napi 50 euró ( azt nem tudom hogy per/fő. Vagy az össz. személynél. akkor sem lehet a bemenetel. Az 10 napnál ugye 150000.- 1 főnek. Mivel mi négyen leszünk az 600.000.- lenne. Annyit biztos hogy nem tudunk elvinni, de nem is szeretnénk annyit elenni sem.
Nagyon fontos lenne a válasz.
Köszönöm azoknak előre is akik segítenek ebben kérdésben! :)
Egyébként Görögországba mennénk, az Apollon travelal.
Kérhetik, de nem biztos, hogy kérik.
Legyen a kocsinak nemtetközi zöld biztosítási papírja, illetve utasbiztosítást amúgy is érdemes kötni, a netrisken kössétek meg a legolcsóbbat. Az anyagi fedezetet nem hiszem, hgy kérjék, de nem is kell kp-ben legyen, elég ha visztek bankkártyát.
Arra az esetre ha mégis gond adódna a határon, legyen nálatok pár kisebb címletű euró.
Nagyon szépen köszönöm. Busszal megyünk egyébként.
De olvastam több fórumon hogy kötelezően kérhetik, persze nem minden esetbe. És ha nincs, akkor ott megköttetik. Vagy át sem engednek. Néztem hivatalos oldalon is, itt : [link]
"A határátlépés feltételei között szerepel az érvényes úti okmány megléte és az utazáshoz elegendő pénzösszeg"
"A macedóniai határokon az utasbaleset-biztosítás meglétét is ellenőrizhetik. Az országba beutazók, illetve azon átutazók még elindulás előtt kössék meg és szerezzék be biztosításukat!"
Ezek a hivatalos oldalról másoltam ki, ezért vagyok teljesen tanácstalan :/
Köszönöm szépen !!
Kötünk akkor így mindenképp. Biztos ami biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!