Melyik a jobb szakma Angliában? Fontos, válaszoljtaok légyszi!
Sziasztok!
Elsősorban Angliában élő magyarokhoz szólna a kérdésem. A férjemmel tervezzük, hogy ismét kiköltözünk Angliába, de előtte még a biztonság kedvéért elvégezne egy nemzetközileg is elfogadott tanfolyamot! Melyik szakma kelendőbb Angliában: a vízvezeték szerelés vagy a központi fűtés szerelés?Hol van olyan oldal ahol a hiányszakmákról írnak? Nagyon köszi a válaszokat és a segítséget előre is.
Szia, szerintem is jobb lenne, ha itt jarna suliba a ferjed! Eleve mindent angolul tanulna itt meg, es az itteni rendszerben. Itt tenyleg minden mas, mint otthon! A suli nem annyira draga, attol fugg, hogy mennyi a csalad bevetele. Tehat pl. egy colleg-ban nincsnek fix arak, hanem megkerdezik, hogy dolgozik? Nem dolgozik? Egyedulallo szulo? Kap valamilyen tamogatast az allamtol? Sok tanfolyam pl. ingyenes, hiszen ha pl. keves a bevetele valakinek, a sulira mar nem futja. Viszont itt fontos, hogy tanulj, tanulj, tanulj es ne munkanelkuli legyel. Inkabb ingyen elvegezhetsz egy tanfolyamot, es utana lesz munkad. Tehat erdemesebb lenni itt suliba jarnia. Ragjatok at jol a dolgot!
A gumtree.co.uk oldalan megnezheted, hogy milyen szakmunkasokat keresnek. Vagy az euvonal.hu oldalan is vannak hirdetesek.
Mi egy gaz kozpontifutetes lakasban elunk amugy, tehat van itt is gaz, nem tudom egyesek miert irjak, hogy nincs?!
Talan a ferjednek azt kellene elvegeznie, ami egyszerubb es gyorsabb, nem? Szerintem egy jo szakember nagyon jol keres itt Angliaban, akarmihez is ert.
Az angol google (google.co.uk)-ban pedig keressel ra vizes es gazos tanfolyamokra, colleg-ban tanitjak ezeket.
Először is nagyon köszönöm a válaszokat, tanácsokat.Hálás vagyok nektek!!
14:31-es válaszolónak kérdésére válaszolnék:Tanulni mindig is fontos, és sosem elég, még munka mellett is. Azért tanulja meg külön ezt, mert erről nincs papírja, és igenis szerintem legális, bejelentett munkához kell a képesítést elismerő okirat. Ez is egy plusz egy komoly cégnél állásinterjún.Nem mehet azért csak úgy oda, hogy hát mindenhez értek, de bocsi igazolni nem tudom, próbáljatok ki.( nem építkezésre menne most már téglát hordani hanem egy picit komolyabb céghez esetleg ha sikerül a tapasztalatával.) Azért nem tudja kint elvégezni, mert kell mindkettőnk keresete kint, ha ő suliba jár pl. 1 évig egy kereset nem elég.(van még 2 kicsi gyermekünk is,tehát mindkettőnk keresete fontos)Ezt a tanfolyamot nemzetközileg is kiadják 2 nyelven, és itthon megoldható a tanulás a mostani munkája mellett, kint meg csak lerakja a különbözetit rövid idő alatt. Itthon az Ybl M. Építőmérnöki karon végzett el 3 évet, sajnos nem tudta befejezni a munkája miatt, mert az keményebb dió, mint egy tanfolyam.Így ott is megvan 3 éve igazoltan. tehát akárki akármit mondd igenis fontos a papír azért, nemcsak úgy áll oda egy állásinterjún kint.Na pl. angolból nincs papírja:):) de abból tényleg a beszédtudás a lényeg, hiszen az azonnal kiderül. Nem gond szerintem, mert én elég jól beszélek,majdnem anyanyelvi szinten , férjem jó erős középfokon.Tehát remélem azért ennyi küzdéssel, tanulással sikerül kint elérnünk, hogy találjunk magunknak munkát, és ki tudjunk költözni.Nagyon szeretnénk és elszántak vagyunk.Sokat teszünk érte ezért már itthon is.(Nekem 2 diplomám, és jó nyelvtudásom van, de nem lehet elég jó az ember...)Nagyon köszi a tanácsokat mindenkinek, és ha esetleg még vannak tapasztalataitok, véleményetek szívesen fogadom::) Szép estét nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!