Nyaralás hideg, havas helyre?
Szerintem a Spitzbergákon nincs sok hó augusztusban. Hideg igen, de hó nem. Azért nyáron ott is elolvad a hó nagy része és augusztusban még nem kezd el esni a hó.
Plusz a Spitzbergák és az emberi ár az nagyon messze van egymástól pl. egy sima gyalogtúra is 60-70 Eurotól kezdődik. De tény így is olcsobb, mint elutazni mondjuk Dél-Amerikáka déli részére a hegyekbe..
Tavaly pont augusztusban voltam, bár csak 1 napra a Titlis-en, gleccserparkban: 3000m magasban, nagyon jó szórakozás volt, és teljesen olyan hangulata volt, mintha tél lenne. Látnivalók és túralehetőségek vannak a környéken... szállás valószinűleg a csúcson nincs, csak lejjebb (Engelberg-ben).
Most augusztus elején Izland az uticél, kb 1 hétre. Még nem voltam, de ott is számitok egyes helyeken hóra. (Sajnos az eredetileg ott tervezett túrám elmarad, de léteznek lehetőségek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!