Csabeh kérdése:
Szerintetek érdemes-e szerencsét próbálnom Nagy-Britanniában, ha: -pályakezdő diplomásként idehaza egy neves multinál jó állásom van,200e Ft környéki fizetéssel?
Figyelt kérdés
-Semmiben nem szenvedek hiányt, ugyan otthon élek, de elszeparálva a saját birodalmamban, autóm van, használom az angol nyelvet és szeretem a munkám, itthon is tudok félretenni. Megérné most kiutaznom szerencsét próbálni? Lenne lehetőségem hasonló irodai munkára vagy igaz az, hogy mindenki legalul kezdi? Közgazdász végzettségem van, de nem a szakmában helyezkedtem el. Itthon van lehetőség később az előrelépésre, de kinn mégis jobb lenne? Köszönöm előre is a tanácsaitokat!2013. júl. 15. 22:35
1/4 anonim válasza:
Multinál érdemes a cégen belüli angol lehetőségek után nézni. Esetleg kérj fizetés nélküli szabadságot.
2/4 anonim válasza:
Inkább cégen belül érdemes kifelé nézelődni, esetleg egy idő után átmenni olyan multihoz, akinek a UK-ban is vannak érdekeltségei, klasszikusan ilyen pl. a Tesco ahol elég könnyű manageri szintről kijutni. Alapvetően nyugaton a magyarországi végzettséged kb. nice to have kategória. Egészen más cégen belül menni, mint utcáról kopogtatni.
Nem feltétlenül kell legalulról kezdeni, de nem biztos, hogy kapásból a mostani munkád szintjén találsz. (Nyilván pl. mosógatónak semmi értelme kimenni, hogy egy szobában nyomorogj. Amúgy főleg London már egyre kevésbé extra, a legváratlanabb helyeken is ízes magyar káromkodásba lehet botlani, mintha Debrecenben lennél...)
3/4 anonim válasza:
Szerencsét az próbáljon, akinek nincs... Neked van, becsüld meg és ülj a seggeden, amíg jó dolgod van. Amikor már nem lesz, akkor indulhatsz...
4/4 anonim válasza:
Szerintem erdemes, en is kint dolgozom UK-ban e snem legalulrol kezdve. Ugyan azt a munkat csinalom, amit otthon vegeztem mernokkent, csak jobb lehetosegeim vannak itt. Szamit kint a magyar tapasztalat, meg vegzetseg. Az ellenkezojet azoko mondjak, akik nem talalnak munkat veluk. Kezdesnek a Linkedin.com -ot ajanlom. Engem is itt keresett meg egy fejvadasz es az interjk utan valaszthattam, hogy hol szeretnek dolgozni, illteve a mostani munkaheltyemrol a manager megkerdezte mielott kikuldtek az ajanlatot, hogy mashonnan kaptam-e. Mondam igen, megkerdezte, hogy mit kinaltak, elmondtam, jobbat kuldtek postan. Kicsit mas a hozza allas. Otthon nekem nagyon jo helyem es nevem volt a szakmmban, de fiatal vagyok, veszteni nem vesztek semmit, csak jobb lehetosegek kozt vagyok. Szerintem erdemes megprobalni, ha csak par evig akkor is, mert rengeteg tapasztalatot szerezhetsz. Valamint nem akarjak az utolsot is kitaposni itt beloled. Vgay ha igen, akkor szanaszet fizetnek. Gazdasagis ismeroseim dolgoznak, mint az allat, de annyi penzt csinalnak ezzel, hogy meg itt is bebiztositjak par ev alatt a jovojuket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!