Jogosítvánnyal igazolhatom magam EU-s országban? Lentebb kifejtem.
Figyelt kérdés
A héten tűnt fel, hogy eltűnt a személyim, amikor a bankban próbáltam volna pénzt befizetni. Előtte is csak a Bankban használtam egy héttel előtte. A lényeg hogy sehol nincs meg, de 24.-én indulnánk Németo.-ba, vonattal. Eu-s jogsim van és már próbáltam több fórumon is rákeresni, de érdemleges választ nem kapta arra, hogy ezzel igazolhatom-e magam személyi hiányában. Lakcím igazolványom van. Több helyen írták, hogy nem, mert nincs rajta az állampolgárság feltüntetve, pedig rajta van. Nem tudom mit csináljak. Sajnos nagyon szűkös a keretem (anyagilag) hogy újat csináltassak, mert úgy tudom 4000 Ft-ba kerül, meg nem is biztos hogy megérkezik addigra... Valaki aki esetleg ilyen helyzetben volt tudna segíteni?2013. júl. 11. 19:54
11/17 anonim válasza:
Értsd már meg végre: sok nyugat-európai országban nem létezik személyi igazolvány. Ezért igazoltatáskor az felmutatott igazolvány érvényes és szabályos, amin név, lakcím, fénykép és honossági jel van. Ez egy bevett gyakorlat. Pl bemehetek Stockholmban a rendőrség épületébe és ellenőrzéskor a hitelkártyámmal igazolom magamat.
12/17 anonim válasza:
Nem tudom, milyen nyugati országot ismersz (Norvegián kivül), ahol nincs igazolvány! A legtöbb helyen van, és csak azt vagy útlevelet fogadnak el a személyazonosság igazolására.
AZ biztos, hogy Németországban CSAK ezek érvényesek, itt élek 20 éve, és tudom, hogy igy van.
13/17 anonim válasza:
#11:
Én is Norvégiában élek és itt sem fogadják el a MAGYAR jogosítványt útiokmányként. Mint sehol máshol, ahogy írták.
Az más kérdés, hogy egy norvég igazolhatja magát norvég jogosítvánnyal Norvégiában. De ha külföldre utaznak, már nekik is útlevél kell. Nekem is van fényképes VISA kártyám, sok helyen igazolhatom magam vele az országban, de nem helyettesíti az útlevelet / magyar személyit.
14/17 A kérdező kommentje:
Nem kell miattam összeveszni! Tesómék kint élnek németben náluk sincs személyi, illetve, csak egy papír darab. Ő is azt mondta, hogy a német rendőrök rugalmasak és ha olyan kártyát mutatok amin van fénykép, illetve személyes adatok, meg hogy HUN vagyok, akkor már le tudnak nyomozni, ha nagyon akarnak. Nem állok körözés alatt, nem vagyok eltiltva attól, hogy kimenjek külföldre. Csak azért érdekelt a dolog, hogy valaki volt-e már ilyen helyzetben, mert erre semmilyen jogszabályt nem találtam. (Attól még lehet hogy létezik) Egyébként már nincs időpont az okmányirodába 22.-ig.
2013. júl. 12. 11:23
15/17 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm mindenkinek a segítő szándékát! :)
2013. júl. 12. 11:23
16/17 anonim válasza:
Nem, nem igazolhatod, ideiglenes személyit azonnal megcsináljál az okmányirodában 1500-2000 ft.
17/17 A kérdező kommentje:
Meglett a személyim, úgyhogy tárgytalan a dolog.
2013. júl. 18. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!