Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az baj, ha egy külfödre...

Purga16 kérdése:

Az baj, ha egy külfödre címzett levélre a feladóhoz nem street-et írtam, hanem azt, hogy utca?

Figyelt kérdés
Ma jöttem rá, hogy ezt véletlenül rosszul írtam. Ennek függvényében tudnak rá válaszolni? Mármint kint Angliában feltudják adni és sikeresen megérkezhet hozzám?

2013. jún. 14. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Bocsi nekem nem egyértelmű a kérdés!

Te küldtél külföldre levelet vagy külföldről küldenek neked levelet? Ha a második (külföldről neked) akkor tuti minden rendben lesz. Az első esetben is szerintem, bár akkor kell egy kis leleményesség a postán, de szerintem okés lesz

2013. jún. 14. 11:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Bocsi, hogy értelmetlenül írtam.

Tehát az a helyzet, hogy írtam egy levelet külföldre. A feladóhoz, azaz hozzám nem azt írtam, hogy street hanem azt hogy utca. És azt akartam kérdezni, hogy ez baj-e.

Mivel ha megérkezik külföldre a levél, amit küldtem, akkor arra fognak válaszolni, csak kell hozzá a címem, persze.

És azt akartam ebből kihozni, hogyha külföldről válaszolnak és az utca van rajta a borítékon nem pedig a street, attól még ugye tudnak válaszolni? Attól még ugye megérkezhet hozzám a válasz.

2013. jún. 14. 11:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze, pont hogy jól csináltad, feltéve hogy odaírtad azt is hogy Hungary - így eljut az országba, onnantól meg már a Magyar Posta számára az utca teljesen érthető kell hogy legyen :)
2013. jún. 14. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Tehát azt írtad feladónak, hogy Kis Pista, Budapest, Kossuth utca. Ebben az esetben ugyanezt fogják írni címzettnek is. Külföldön pont nem foglalkoznak vele, azt nézik csak, hogy Hungary, eljön Magyarországra a levél, az itteni postásoknak meg egyértelmű lesz a Kossuth utca is.
2013. jún. 14. 11:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, úgy írtam. :)

Természetesen a Hungary-t odaírtam nyomtatott betűkkel. :)

Köszönöm, nagyon köszönöm a válaszokat, el se tudjátok képzelni, hogy mekkora kő esett le a szívemről.

2013. jún. 14. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!