Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londonba megyek dolgozni, mit...

Londonba megyek dolgozni, mit tanácsolnátok, mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Félek nehogy átverjenek..nem közvetítő céggel megyek, hanem szállás van ismerős által, viszont nekem kell munkát keresnem. Tudnátok tanácsot adni, mire figyeljek oda, milyen munkát ne vállaljak esetleg? Köszönöm.

2013. jún. 13. 11:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hogy tudnának áthúzni? Nem vagyok naív.
2013. jún. 13. 21:37
 12/22 anonim ***** válasza:
figyelj! teljes komolysággal mondom, hogy gyenge nyelvtudással, szakma nélkül semmivel nem lesz jobb életed, pláne nem Londonban! Egy tömegszálláson fogsz lakni, magyarokkal, nyelvtudásod nem fejlődik. Angliában élek már több mint 5 éve, látom amit látok! Régebben még csak csak akadt munka gyenge angollal, de manapság, amikor rengetegen jönnek, elsősorban azokat veszik fel, akik beszélik a nyelvet. Mennyi tartalékod van? Mert nem árt, ha legalább 1200-1500 fontnyi összeggel rendelkezel. Átverni pedig a hozzád hasonlókat a legkönnyebb, hiszen gyenge nyelvtudásból adódóan, semmilyen helyre nem tud elmenni panaszkodni, ha gondja van. Ha magyarokhoz fordulsz, ők ezt ki is használják! Olyan szolgáltatásokért is fizetni fogsz, amelyek ingyenesek, hiszen segítségre szorulsz, tehát ismét kihasználnak. Nem lebeszélni akarlak. De jól gondold meg. Láttam már hasonlókat mint te, akik aztán nagyot koppantak.
2013. jún. 13. 22:01
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem olvastad amit írtam?

A szállás már biztos, egy ismerősünk intézi nekünk, aki már ott él évek óta. Jó környék, nem putris. Nem idegenekkel fogunk együtt lakni, hanem barátokkal. Papírokat segít elintézni az az ismerős, és segít munkát találni is. Igen, annyi pénzzel megyünk ki.

2013. jún. 13. 22:08
 14/22 A kérdező kommentje:
Tehát a szállás biztos, van segítség a papírokban stb. Átverhetni hogy tudnának egy munkahelyen, ahol nem kell nyelvtudás, és ha nem fizetnek, úgyis ott hagyom. ?
2013. jún. 13. 22:10
 15/22 A kérdező kommentje:

Igen, van olyan hülye, aki 3 hónapot dolgozott egy helyen ahol kaját sem kapott, ordibáltak vele és jóval kevesebbet fizettek, mint amit kellett volna?

Én 1 hét után ott hagynám..

2013. jún. 13. 22:11
 16/22 anonim ***** válasza:

"Átverhetni hogy tudnának egy munkahelyen, ahol nem kell nyelvtudás, "

A gond ott kezdődik, hogy ilyen munkahely NINCS! A legutolsó mosogatótól, kisegítőtől, utcaseprőtől is elvárják az angol nyelvtudást! A válság óta pedig minél jobbat várnak el a munkaadók! Ismerősnél laksz? Oké. Az elején. De nem hinném, hogy az ismerős hónapokig pátyolgatna titeket. Ha nem fizet a munkaadó otthagyod, eddig szintén oké. De hányszor fogod eljátszani ezt? Az ázsiai, kelet eus munkaadók, ha esetleg fel is vesznek nyelvtudás nélkül, akkor trükköznek a pénzzel. Lehet hogy a bejelentéssel vagy a bérrel. És ennek utánanézni nem tudsz angol tudás hiánya miatt. vagy az ismerősödtől várod hogy állandóan nektek segítsen majd.

én elsüllyednék, ha hónapokig valakinek a nyakán kéne élnem, legyen az rokon vagy egyéb.

Én leírtam a tapasztalataimat, észrevételeimet, melyek téged, a látottak szerint nem érdekelnek, így csak annyit mondok, hogy legyen szerencséd, sok sikert a munkavállaláshoz és életkezdéshez idekinn.

2013. jún. 13. 22:19
 17/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem kell ennyire negatívan látni a dolgot, megpróbálja és majd lesz valahogy. Ha tényleg van ez az ismerőse, akkor nagy baj nem érheti, maximum szerez egy kis élettapasztalatot. Nekem pl van egy ázsiai ismerősöm, aki alig nyögdécsel angolul, mégis remekül elvan, munkája is van, igaz csak kisegítő, de ugyanúgy a barátai szerezték neki. És rengeteg ilyen van még. Ha valaki teljesen egyedül vág neki, mint mondjuk én két éve, az más, akkor mindenképp kell a pénz és a jó nyelvtudás.
2013. jún. 13. 22:37
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem nem érdekelnek, hanem már megint nem értesz engem. Ki mondta hogy ismerősnél fogok lakni?

Akkor ezek szerint te meg magyarul nem tudsz, mert egy szóval sem mondtam ilyet..na mindegy.

Az ismerős tud egy jó albérletet ahova mehetnénk a barátainkkal. Nem hozzá....

Trükközni meg trükközhetnek a pénzzel, úgyis legalább 3x annyit keresnénk ott mint itt..76ezer.. nevetséges. Egy idő után meg úgyis megtanulnánk angolul, lenne normális munka, utána meg letennénk egy szakmát.

2013. jún. 13. 22:38
 19/22 A kérdező kommentje:
Hátha szerencsénk lesz. Ennél rosszabb már úgysem lesz..
2013. jún. 13. 22:39
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

En is angolbol erettsegiztem kozepszinten. az erettsegin se nagyon ertettem mit kerdez a tanar. Ismerosomhoz mentem ki lakni, de a munkat magamnak kellett inteznem, 2 het utan dolgoztam is, igaz gyorsetteremben, ES A TULAJ AZSIAI, hetente kaptam fizetest, semmi atveres nem volt. A hely tokeletes volt hogy angolt tanuljak, 3 honap alatt tudtam folyekonyan beszelni, igy munkat is tudtam valtani. Azt hozzateszem, hogy kb azt sem ertettem amit a vasarlok kernek.... de semmi sem lehetetlen, nehez volt, de nem adtam fel.

Fel evre ra Assistant Manager vagyok a TKmaxxban!

szoval vagj bele, es ne add fel olyan konnyen.

2013. jún. 14. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!