Útlevélért személyesen jöjjek vissza 2 hónap múlva, vagy megkockáztassam, hogy postán utánam küldik?
Holnap utazok Angliába. Tegnap vettem észre, hogy lejárt az útlevelem. Nem is számítottam rá, persze tudom hogy az én hibám, de már késő bánat. Ma voltam az okmányirodában megigényelni. 20 nap mire kész, vagy sürgősségivel 70ezret ráfizetek. Mivel nem volt pénzem rá, ezért marad, hogy útlevél nélkül utazom. Magától az utazástól nem félek, hogy ott ne fogadnák el a személyimet. Viszont az ügyintézéstől, a bankszámlanyitástól igen, hogy ott kérhetik :S
Egy évre mennék ki, legközelebb 2 hónap múlva jönnék haza látogatóba. Várjak addig, hogy személyesen hozzam aztán el az útlevelet vagy megkérhetem a szüleimet, hogy küldjék utánam?
Tehát a kérdés arra vonatkozik, hogy ha ajánlottan meg minden egyebet ráfizetve küldenek utánam, így mennyire megbízható a posta? Van esély, hogy "elveszik" az úton?
Ha megoldod 2 hónapig nélküle, akkor személyesen hozd el, az a legbiztosabb.
De ha nem, akkor én megkockáztatnám a postát, tértivevénnyel + saját kézbe. Persze esély mindig van, hogy elvesszen a levél, akárhogy adják fel.
Második, te sok mindent nem értesz.
2 hónap múlva jönne haza, akkor tudná átvenni. Hiába készül el korábban.
Hogy személyivel mindent el tud intézni? Utazni tud, de ügyintézni (pl. számlát nyitni) több EU-s országban nem tud.
Angliában például nagyon sok esetben nem fogadják el.
Hiába van rá jogszabály, akkor sem.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy néz ki, hogy majd személyesen elhozom :)
Köszönöm a válaszokat!
Most már biztos, hogy személyesen fogom elhozni, ugyanis el tudtam intézni minden hivatalos ügyet és sehol nem kértek útlevelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!