Hogy van Londonba a tömegközlekedési jegyek vásárlása?
ha veszek egy jegyet (1-3 Zone mondjuk), akkor az aznapra szól, vagy minden esetben akkora szól, amikor a kapunál kezeltetem? Magyarán mindenféle állítagatások nélkül, ha veszek 4 ilyen jegyet első nap, akkor tudom használni nyugodtan a többi napokon is, vagy figyelni kell, hogy melyik-melyik nap?
A másik, hogy összesen 4 jegy kell nekem 1-3 Zonára, ez önmagában, több, mint 6 ezer ft, ez mennyire normális? Nem lehet olcsóbban megúszni, ha ezek a paraméterek 48 óra alatt 4 jegy, 1-3-as zónára?
"Oyster-t vehetnél, amit feltölthetnél pénzzel, de rövid utazásokra nem érdemes megvenni."
Dehogynem éri meg! Mi csak kétszer utaztunk és így is megérte. Kauciója van, talán 5 font, plusz annyi leutazható egyenleget töltesz rá amennyit akarsz. Aztán ha nem kell már, akkor visszaváltod. Az utolsó pennyt is visszaadják, amit nem használtál fel utazásra plusz a kauciót is, természetesen.
Szóval szerintem Oysterrel teljesen jól járhatsz. Amit néztél jegyet az valószínű a legdrágább, turistalehúzós változat azoknak akiknek fingjuk sincs róla, csak odaállnak a pénztárhoz vagy az automatához, hogy kéne egy jegy és akkor ezt kapják. :)
Oytert nem fogok venni, nem érek rá nyomtatványokat kitöltögetni, utolsó nap még leadni, stb-stb, mindezt ezerötszázért
de a kérdésre nem kaptam választ, hogy akkor az autómatából megvett jegy aznapra szól, vagy amikortól használják?
OFF
Mi egy napra mentünk ki Londonba (reggel ki, este vissza Budapestre) és így is vettünk Oytert. Nem kerül semmibe, a kauciót és minden rátöltött fontot visszaadnak. Nem kell papírokat töltögetni. A kiadás szinte azonnali. A visszavétellel elbabrált picit a kezelő, de 5 percnél az se volt több...
Szóval szerintem azzal olcsóbban jönnél ki, de ahogy gondolod. :)
A berlet attol fugg, mikor kezded meg az utazast. Ha 9.30 am elott, akkor valoban dragabb. Ha viszont utana, akkor mar olcsobb. Ha turistakent josz ki, nem javasolnam az utazast peak idoszakban reggel, mert orultek haza. Ha uzleti ugyben, akkor az mas, gondolom, ebben az esetben a jegyedet is fizetik, ezert sem erdekes az ara szamodra.
Amugy talan egyszer lattam ismi ismijenel tombot es mintha azok szabadon hasznalhatok lettek volna...en a helyedben inkabb ablaknal kernem es tisztaznam ezt az ott ulovel. Amugy nem feltetlenul lassabb, mert reggeli csucsidoben az automatak elitt is tomott sorok allnak. Szal ha idosporolas miatt tervezed az automatat ne remenykedj. Ez nem magyarorszag, ahol az emberek felnek hasznalni a technologiat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!