Pénz nélkül egy európai körutat túl lehet élni?
Mivel Európa minden országában tilos a csövezés, a koldulás, a lopás - ezért kizárt dolog.
Mert azt azért nem gondolod, hogy bárhol befogadnak valakik, adnak neked szállást, ennivalót a két szép szemedért?
Persze, hogy túl lehet!
Az ember folyadékbevitel nélkül maximum 5 napig bírja, de sokszor ez inkább kevesebb idő. Másfél napig kibírjuk, utána már a szervezetünkben a kiszáradás jelei mutatkoznak. Ez nem gond, mivel inni szinte bárhol lehet, folyók, tavak, szökőkutak...stb.
Az élelemmel még jobb a helyzet, akár 1-1,5 hónapig is kibírja az ember élelem nélkül. Útközben ehetsz bogyókat, madártojásokat, vadászhatsz kisebb-nagyobb emlősökre az erdőkben, tehát ez a gond is megoldott.
Tehát nem látom semmi akadályát egy ilyen útnak.
Hát nem tudom én régebben jártam külföldre fapadossal, hostelba (amihez ugye kell egy kis pénz), de annyira nem volt jó. Párizsban pl. alig láttunk valamit, mert drága volt minden. Emlékszem hazafelé gyalog kellett mennünk a reptérbuszhoz (kb. 5 km.) nagy csomagokkal, mert nem volt pénzünk metrójegyre. Így meg sok értelme nem volt, minden vágyam az volt, hogy ismét otthon legyek Budapesten a saját ágyaban, normális főt kaját egyek ne esek poffára ha közlik, hogy 10 Euro egy jegy oda ami érdekel..
Most sem megyek luxusútakra, de figyelek arra, hogy meglegyen a min. komfort, tudjak rendesen enni, megnézni azokat a dolgokat amik érdekelnek.
Plusz én utálom ha kivagyok szolgáltatva, hogy kapok-e szállást, felvesznek-e ha stoppolok stb.
Tudom, hogy vannak akiket nem érdekel a komfort, de min. pénz nélkül nem tudom, hogy érdemes-e elindulni, ha csak az utcán nézelődsz, nem nézed meg a helyi látványoságokat, nem kostolod meg a helyi ételeket stb, akkor lényegében minden város ugyanolyan :(
Az utolsónak totál igaza van!!
A legszebb helyen sem tudja jól érezni magát az ember,
ha nincsen meg az alapvető komfort,
és a megfelelő pénzmennyiség.
Pénz nélkül? Persze! Vigyél bankkártyát! :)
Egyébként jól írod, 0 forintból bármilyen utazást max. túlélni lehet, élvezni nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!