Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországi költözés mennyire...

Németországi költözés mennyire lehet sikeres, ezen feltételek mellett?

Figyelt kérdés
Tehát a feleségemmel és a szüleimmel Németországba szeretnénk költözni. Először közös lakásba gondolkodnánk, utána körülményektől függ. 120000 (60ezer-60ezer) euróval vágnánk neki, + van két autónk (egy-egy családonként), tehát azt sem kell venni. Előtte mindenképpen elvégeznénk egy német nyelvtanfolyamot. Az apám autószerelőnek tanult, ebből diplomázott. Az anyám kozmetikus-sminkes diplomával rendelkezik. A feleségem úgyszintén, de ő egy néhány évig nem dolgozik majd, mert otthon lesz a babával. Nekem érettségim van, illetve A, B, C, T kategóriájú jogosítványom. Ha úgy jobb egy rövidebb tanfolyamot elvégeznék előtte. Mit lenne érdemes tanulni, ami Németországban hiányszakma? És ezekkel a körülményekkel meg tudnánk ott élni? Érdemes lenne kiköltöznünk?

2013. ápr. 24. 11:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az, amit leírtam. Olyan lakást kell bérelni, amit előre meghatározott időre adnak ki, és előre kifizetni.

Mi úgy jöttünk ki, hogy a férjem magyar cégen keresztül kapott munkát, a cég bérelte a lakást, így ez nem volt gond. Szerintem a legtöbben így csinálják.

2013. ápr. 24. 17:21
 12/14 anonim ***** válasza:

A leírtaknál rosszabb helyzetből induló barátom Németországban él és imádja. Igaz neki mérnök diplomája van, ami ott nagyon keresett, de apukádnak autószerelő diplomávak van talán a legtöbb esélye munkát vállalni. Kozmetikus is keresett, viszonylag jól el lehet vele helyezkedni. A lényeg hogy munka legyen, a nélkül nem tudod fentartani a 4-5 embert. A nyelv fontos , mostantól vegyétek komolyan , tanulni tanulni. Ha kint elvégeztek egy tanfolyamot azt biztosan elismerik. Röviden ennyi, szerintem abszolút megéri megpróbálni. Ja igen , esetleg vedd fel a kapcsolatot néhány kint élő magyarral, sokat segíthet. ---≫ www.iranynemetorszag.hu (fent van facebookon is).

Nagyon sok sikert nektek :)

2013. ápr. 26. 23:11
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönjük!
2013. ápr. 27. 12:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült Németországban, bejelentett munkahely nélkül lakást bérelnem. Pontosabban volt munkahelyem, de nem érdeklődött utána a tulajdonos. Ha ügynökségen keresztül bérelsz azt nem tudom. Majd 3 havi lakbér a közvetítői díj. Ha úgy hirdeti, hogy provizionfrei akkor is le akar húzni 1 - 2 ezressel. Plusz a Makler ( közvetítő ) pofátlanul hazudik. 2 szobásnak, hirdet 1 szobásat ( mert a közepén a falnak tolva áll egy szekrény. ) Helyi apróhírdetésekből lehet közvetlenül a tulajdonostól bérelni. Addig pedig míg találtam kivettem egy szállodai apartment. Bejelentkezni a Gemeide ( községháza ) -nál szerintem fölösleges. Elég egy útlevél, nem kérnek lakásbérleti szerződést. Viszont ha bejelentkezel 3 hónap múlva megkeresnek, hogy mit csinálsz, miből élsz, van e helybéli érvényes egészségbiztosításod. Ha nem jelentkezel be ez a macera elmarad. Én már itt éltem egy fél éve amikor bejelentkezdtem. Gondoltam nem árt, amennyiben a későbbiekben állampolgár szeretnék lenni.
2013. júl. 6. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!