Kezdőoldal » Utazás » Európa » Most kell el a segítség?

Most kell el a segítség?

Figyelt kérdés
a barátom hollandiába ment szebb jövő alakítása érdekében a rokonokhoz de szemét módon ki..sztak vele és a héten kapott időt hogy elhúzzon haza de aláhúztak a munkahelyen így fizetést sem kapott és ők sem segítenek és a barátom testvéréről van szó.. nekem sincs pénze sehonnan nemtudok kérni segítséget sem pénzileg sem máshogyan így most az internet maadt de nagyon gyorsan!!! tudom hülye kérés és valószínűleg lehetetlen de valaki nemtudna nekem egyötletet adni hogyan juttathatom haza épségben ?? nincs semmi eladhatni való és pénze sem hogyan juttathatnám haza?? kérem mihamarabb válaszoljatok értelmes válaszokat !! köszönöm előre is!!
2013. ápr. 23. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben nincs más megoldás mint hogy a szülei segítségét kérje, hogy vegyék meg neki a repülőjegyet. Vagy érdeklődjön olyan magyarok felől akik Hollandiában élnek és mennek haza kocsival. Esetleg ők haza hozhatják, ha beszáll a benzinköltségekbe..

Az igazság az hogy soha nem szabad úgy nekivágni a nagyvilágnak hogy nincs aranytartalék pénz. Most vagy kér a testvérétől annyit hogy hazarepülhessen, vagy a szüleitől kér, de valahonnan szerezzen pénzt. Más lehetősége nem nagyon van. Esetleg a munkahelyén kérhetné hogy fizessék ki ami jár, mert ha nem akkor feljelenti a céget feketemunka miatt..

A konzult felesleges felkeresnie, mert ők nem nagyon fognak tudni segíteni. Gondolom náluk is hasonló a helyzet mint Angliában a konzulátusnál. Ők nekik nincs keretük arra hogy naiv magyaroknak a hazautat kifizessék. Ezt onnan tudom hogy tavaly mi vittünk haza egy szerencsétlen magyart kocsival mert hasonlóképpen járt mint a barátod.

2013. ápr. 23. 21:05
 2/8 A kérdező kommentje:
egyértelműen azért ment ki utolsó pénzből mert vinni szerettük volna valamire .. szó szerint utolsó pénz volt dolgozott de heti két napot vitték ami csak a házra volt elég gyűjteni semmi semmi tartaléknak való nem lett.. én kisvárosban lakok munkalehetőség semmi semmi pénzt nem kapunk én se ő se, szüleink nincsenek sajnos mindkettőnknek meghaltak a szülei , szoros barátság nincs senkivel hogy kérni tudjunk,nyelvet nem beszél sajnos így semmire sem megyünk :( nemtudom mitévő legyek :(
2013. ápr. 23. 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát ha otthonról senki nem tud neki pénzt küldeni vagy a repülőjegyet, akkor nem sok lehetősége maradt.

1. kér a testvérétől hogy haza mehessen

2. stoppol, hátha így hazajut

3. ha kidobja a testvére akkor keressen olyan helyet ahol meghúzhatná magát és menjen vállaljon el minden munkát. Bár nyelvtudás nélkül ez nehéz lesz.(nem is értem hogy mert így neki indulni)

4. Ezt leírom, bár nem hiszem hogy lesz aki segíteni fog így, de próbáljon meg kérni magyaroktól vagy valakitől pénzt.. Hátha adnak neki..

Amúgy te is kint vagy??? Ha nem akkor próbálj te eladni pár dolgot. Mobilt, vagy ékszert.. Ékszert a zaciba beadod, már van is pénz..

Szívesen segítenék de én Angliában élek, nem Hollandiában. Vannak kint ismerőseim Hollandiában , de nem hiszem hogy egy idegennek segítenének.

Valahogy csak hazajut..

Egyébként a testvére miért dobta ki így?? Mert valami miatt csak megtette, és csak úgy senki nem csinál ilyet..Még az ellenséged sem.

2013. ápr. 23. 22:18
 4/8 A kérdező kommentje:
hát én is kint voltam de nekem sikerült eljönnöm ... a testvéréne az élettársa jóval idősebb .. a testvére 25 éves az asszony 57 körüli, féltékeny volt rám mert fiatal vagyok és jól dolgozok! sajnos a nagyfőnökkel nagyon jóban vannak s ha azt mondják ez nem kell ezért meg ezért kivagy rugva, ez elég szégyenletes dolog, de egyébként semit nem tettem, tiszteletet adtam a sok bántás ellenére is és ezt kaptam. hazajöttem semmivel mentem semmivel jöttem, párom maradt hátha sikerül valami én beszélem az angolt de ő nyelvtudás nélkül is kellett testvére jóvoltából, azthittük minden rendben lesz engem eltávolítottak ő csak testvér nem csesznek ki vele de tévedtünk. egy hete jöttem haza s most szolt vagyis ma hogy kiteszik pénz nélkül a héten hazakell jöni, a főnök nem fizeti a testvére nem ad neki pénz , elsem tudom képzelni milyen testvér, nekem sajnos senkim és neki sincs más! azért mentünk ki mert nem akartunk még szegényebbek lenni de azthiszem ezt nem kell tovább ragoznom .. a szegény ember mindenbe kapaszkodik gondolkodás nélkül, külömben meg megsem gondoltuk volna hogy egy családtag fog ilyet tenni, de benéztük! az ékszereimet és minden mást eladtunk abból mentünk ki, semmink nem maradt és nemtudok mit eladni, tudom mai világban semmi sincs ingyen de egyszerűen foglamam sincs mit csináljak! stoppolni nem merem engedni mert éjszaka veszélyes lehet, engem fényes nappal támadtak meg a négerek a párom lehet férfi de nem szeretnék napokon át nem aludni hogy hol van mit csinál, nemtudom mitéő legyek! legszivesebben gyalog neki indulnék hogy eggyütt legyünk s ha baj történik ott legyek vele!!!
2013. ápr. 23. 22:27
 5/8 A kérdező kommentje:

konkrét okot nemtudunk miért kell mennie mert erre már nem hajlandóak hogy elmondják csak annyit hogy mennyen haza a héten de ők nem adnak mert nincs pénzük állítólag amit nemtudok elhinni pont róluk,, egyszerűen a fukarság.

egyébként azon elgondolkoztam hogy lehet azért lettem én is eltávolítva mert a testvére próbálkozott nállam én meg egyértelműen nemet mondtam !!vagy nemtudom

2013. ápr. 23. 22:30
 6/8 anonim ***** válasza:

hát akkor marad a stop vagy a kéregetés. Majd írd meg mi lett a vége..Ha Angliában lenne, akkor felajánlottam volna hogy hazavisszük kocsival, csak 3 hétig húzza meg magát valahol..De ugye ő Hollandiában van..

Talán mégiscsak meg kéne próbálnia konzulátust, hátha segítenek..

2013. ápr. 23. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérj segítséget Facebookon, pl. hollandiai magyarok, amszterdami magyarok stb. oldalon. Ajánlom még az I love Amsterdam, Rotterdam, Haga stb. oldalakat, írj nekik angolul, hogy sos. keresel valakit aki megy Mo. felé és elvinné a barátodat is. Jóval több olyan embert fogsz találni akik tudnak segíteni, mint itt a gyakorin.
2013. ápr. 24. 11:26
 8/8 A kérdező kommentje:
mindenféleképpen mgírom hogy mi lett a vége, mindenesetre nagyon szépen köszönöm hogy segítenél ha angliában lenne de sajnos ez hollandia :( köszönöm a további segítséget is hogy hol keressek embereket már írtam mindenfele hátha de sajnos mindenki 2-3 hét múlva tudna segíteni nagyon sok választ kaptam hogy segítenének , hát én mindent megpróbáltam már a lehetetlent is eladtam fillérekért sajnos még mindig kellene a fele a jegy árára... megtanultam viszont hogy akármennyire is szükségünk legyen a pénzre nem szabad többet külföldre menni mert magyarország bármely pontjából akármikor hazajuthatsz pénz nélkül is, de külföldről már nem..de sajnos a pénz nagy úr!! köszönöm mégegyzser!!
2013. ápr. 24. 22:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!