Voltatok már Görögországban utazási irodától?
'94-ben voltam busszal, talán az egyetlen utazási irodás utam volt. Akkoriban még háborús időszak volt tőlünk délre, az egyik határon valami 6 vagy 9 órát álltunk. 26 óra volt az út, nem kívánom senkinek. Ülve nem tudok aludni, úgyhogy hazafelé megpróbáltam befeküdni az ülések alá valamikor hajnal felé, erre épp megérkeztünk egy határra. A toekoem is bepállott, mire hazaértünk. :D
Egyébként nem volt e, hanem volt-e.
A repülőtől ne félj, először mindenképp nagy élmény, ne hagyd ki.
Neten megveszed a jegyet (pl pelikan.hu), on-line becsekkolsz, kinyomtatod a beszállokártyád, ha van csomagod odamész a reptéren az adott légitársaság pultjához és feladod a csomagot, ott megnézik a beszállókártyád, utána van egy útlevél-ellenőrzés és egy biztonsági átvizsgálás, a beszállókártyádon rajta van a kapu szám ahonnan a gép indul, megkeresed és a közelben vársz amíg meg nem kezdődik a beszállítás. Minden mindenhol ki van egyértelműen táblázva, még ha akarnád sem tudnád eltéveszteni. Ne hagyd ki.
Én anno busszal voltam, a Jorgosz Travellel / az már megszűnt / ill. az Ibusszal.
Elég hosszú és gyötrelmes a buszozás, kb. 1 napba telik, amikor a határokon kell vesztegelni, akkor pláne. Mi pont Szerbián és Macedónián keresztül haladtunk. Várakoznunk kellett, a nyilvános vécéik pedig undorítóak voltak / helyette inkább busz vagy a bokor /.
Ülve én is nehezen tudok aludni, mindenféle pózba kuporodtam, bepállott a ruhám / a szálláson kimostam /. Tény viszont, hogy változatos tájat látsz.
Repülőn nem ültem még én sem, de mindenképp kényelmesebb megoldás, a gyorsaságról már nem is beszélve. Próbáljátok ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!