Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londonban milyen áron lehet...

Londonban milyen áron lehet egy kisebb lakást bérelni?

Figyelt kérdés
Párommal mennénk ki és ketten bérelnénk egy kisebb lakást. Milyenek az átlagos árak? Mondjuk közel a belvároshoz. Csak, hogy tudjak mihez viszonyítani. Mennyire jönne kb. egy havi költség rezsivel együtt?

2013. ápr. 6. 23:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
És egyébként más nagyvárosokban mi a helyzet? Ott is hasonló árak vannak? Mert még Cambridge és Nottingham kerültek szóba, ott is vannak ismerősök, esetleg oda is tudnánk menni.
2013. ápr. 8. 22:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Más nagyvárosok is drágák, de lényegesen olcsóbbak, mint London. A jelenlegi nagy, dupla szobámért, amiért mint írtam 615 fontot fizetek, Birminghamben már 2 szobás lakást kapnék. De engem ez nem érdekel, itt van a munkám, szeretem ezt a várost, soha nem gondolkodnék el a költözésen. De egyik nagy városban sem adnak ki lakást, angliai munkahely nélkül. Mellesleg én azért ragaszkodom Londonhoz, mert a szakmámban(IT szektor) itt van a legtöbb lehetőség, és a legjobb fizetés, előrelépési lehetőség. Ha viszont nektek nincs valami specifikus szakmátok, akkor jobb lesz Londonon kívül, mert a lakhatás olcsóbb vidéken. A minimálbért kereső ismerőseimnek is azt szoktam tanácsolni, hogy inkább vidéken dolgozzanak, mert minimálbérből könnyebb megélni vidéken. Nektek mi a szakmátok? Nézzetek álláskereső oldalakat, és nézzétek meg, melyik városban mennyi lehetőségetek lenne adott területen. Csak úgy vakon ne bökjetek rá egy városra, abból sok jó nem származik. És javaslom hogy Anglia déli részében gondolkodjatok, errefelé pörgősebbek a dolgok mint északon.
2013. ápr. 8. 22:28
 13/14 A kérdező kommentje:

Értem. Szakmán nincsen, ill. én most végzek a fősulin kommunikáció szakon, de tudom, hogy ezzel odakint nem sokra megyek. (itthon meg pláne) ez van, hiba volt erre a szakra jelentkeznem, de már nem tudok mit csinálni... :(

Elsősorban a nyelv miatt szeretnénk kimenni, mindketten alap nyelvtudással rendelkezünk, és szeretnénk ezt minél jobban felfejleszteni, hogy ha itthon le nyelvvizsgázunk ne csak papírunk legyen róla. A pénz igazából nem is érdekel, tehát ha nem tudok félretenni az nem olyan nagy baj (persze nyilván jó lenne), de a lényeg, hogy odakint el tudjuk majd magunkat tartani, és adott esetben ne szűkölködve.

Mi is elsőszorban Londonban gondolkodunk, egyrészt voltunk már ott, és nagyon beleszerettünk a városba, másrészt attól tartunk, hogy vidéken kevesebb a lehetőség. Egyedül ez tántorít minket vissza, hogy drága a lakhatás meg a közlekedés...

2013. ápr. 9. 09:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Vidéken is van lehetőség, de egy újonnan érkező bevándorlónak nagyobb esélye van Londonban, mint vidéken. Amikor már van jobb nyelv és hely ismeretetek, akkor meg lehet próbálkozni a vidékkel. Persze ha van megbízható ismerős vidéken, akkor mehettek hozzá is, de ha nincs segítség, akkor London! A lakhatás valóban drága, de 2 minimálbért kereső már fenn tud tartani egy kis lakást. A közlekedés pedig szintén nem olcsó, de világszínvonalú tömegközlekedést kapsz cserébe.
2013. ápr. 9. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!