Jartatok mar Erdelyben?
Mi tetszett es mi nem?
Visszamennetek meg oda?
Ha igen,miert,es ha nem,miert nem?
Voltam, és hihetetlenül furcsa volt.
Az emberek, ha meghallottak minket, vagy kedvesen mosolyogtak (a magyarok) a román betolakodók meg morcosan néztek ránk.
Rengeteg gyönyörű ház, emlékmű, táj, stb. van arra.
De minden ÖTÖDIK épület egy-egy ortodox templom, és nem értem, miért? Miért kell ennyi templom?
A másik meg, hogy a magyarlakta területeken látszik, hogy a román kormány SEMMIT sem költ a fejlesztésekre, bezzeg a "román" területeken...
Az meg nagyon gusztustalan, hogy a rozzant falukban épülnek a cigány vajdák PALOTÁI. Ez nem vicc, minimum 5 emeletes, giccses sz@rok, és azt beszélik a vajdák a paloták mögötti putrikban laknak, mert a paloták csak dísznek vannak...
Még nem voltam... :s
Nagyon el szeretnék menni... Biztos kurv@széphely! ;)
hát... :)
3 és 6 éves korom között voltam párszor, mert ott lakik a nagymamám (Nagyváradon...az apám is ott született), de akkor nagyon utáltam oda járni, mert egyszer nagyon beteg lettem, hetekig voltam kórházban
na akkor 6 évesen kitaláltam,hogy soha többé az életben nem megyek Románia területére...de 12 év elteltével, 18 évesen, idén szeptemberben voltam először egy barátnőmmel, akinek vannak Kolozsváron rokonai... elmentünk Székelyudvarhelyre (az titok,hogy miért:D..de nagyon-nagyon jó volt) és utána Kolozsvárra. És szerintem elég annyit mondanom,hogy szeptember óta még 2 hétvégén jártam Erdélyben...persze nem csak úgy nézelődni,hanem személyes okok miatt (pontosabban...egy fiú miatt:)) de nagyon szeretek menni és mindig jól érezem mostanában ott magam. Remélem idén még egyszer eljutok legalább! Függő lettem, ez van... :D
És nem tapasztaltam semmi rosszat azért,mert magyar vagyok. Sőt.. Székelyudvarhelyen olyan dolgokat csináltak meg azután,hogy mondtam,hogy Pestről jöttem,hogy nem akartam elhinni!! :) Kedves volt mindeni és csak jót tudok mondani! Szóval én imádom!♥
Kétszer voltam, pünkösd tájékán.
Csodálatos hely, igaz magyar székelyek lakják. A csíksomlyói búcsúban potyogtak a könnyeim....az ezeréves határnál úgyszintén....vendéglátóinkra egy rossz szót nem tudnék mondani....gyönyörű tájak...szomorú emlékhelyek...
Igen, visszamennék! Akár a nyugdíjas éveimet is el tudnám ott képzelni, vagy az egész életemet?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!