Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyenek nagy átlagban a...

Milyenek nagy átlagban a spanyol emberek? Miben különböznek általában a magyaroktól?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nehéz általánosítani és 40 millió ember között van ilyen is, olyan is, de azért érdekelnének a tapasztalatok. :)

Nekem pl az osztrákok kapcsán vannak tapasztalataim, már elég jól ismerem őket. Alapvetően kedvesebbek, mint a magyarok, mégis, ha valami érdekükben áll vagy valami kicsi kis hátrány éri őket, iszonyat bunkók és parádézók tudnak lenni. Szóval kb csak addig kedvesek, míg odaköszönsz nekik az utcán és annyiról csevegtek, hogy milyen az idő, többre nem érdemesek (na igen, az átlag osztrák nem is valami iskolázott). Alapból olyan távolságtartóak, kerülik egymást, szeretnek még házat építeni is többszáz méterre a szomszédtól. Igaz, mosolygósnak tűnnek elsőre, de ez csak afféle álarc, amit az ember először nem vesz észre. Amíg az ember vevő vagy ügyfél, nagyon segítőkészek, kedvesek, aztán amint a magyar kiszolgáltatott helyzetbe kerül nekik, kihasználják, lenézik, akár még meg is alázzák a magyart (és az összes keletit). Magyarán szerintem sunyi egy népség. Ellenben rendszeretők (néha túlságosan is), mindenből 110%-ot nyújtanak és várnak el. A magyarral a gondom pedig az, hogy trehány, koszos sok ember és ez meg is látszik az országon. A munkák nincsenek rendesen végezve, az emberek állandóan gondterheltek, mogorvák, sokszor bunkók is, még a boltban is pl.

Ilyenekre gondoltam, ezeket a szempontokat figyelembe véve alapvetően hogy lehet jellemezni a spanyolokat?

2013. márc. 25. 13:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Tapasztalom szerint nagyon aranyos, nyitott és segítőkész emberek.
2013. márc. 25. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Itt Dél-Spanyolországban szerintem elég kedvesek - nem túl nyálasak, de amikor látják a másikon hogy beszéli a nyelvet és elég nyitott, akkor ők is segítőkészebbek. Nekem legalábbis eddig csak pozitív tapasztalatom volt.

Mondjuk van akit idegesít ez a beletojok hozzáállás és a lazaság, nekem is vissza kellett fognom magam hogy ne pörögjek bizonyos dolgokon, de nem is véletlen, hogy a magyar az, aki nagyobb valószínűség szerint 50 évesen lefordul a székről....

2013. márc. 26. 00:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Azt irod az osztrakokrol, hogy kedvesek mint a magyarok ( ezt csak cinizmusbol irod? hiszen am magyarok ott rugnak egymasba ahol csak lehet).. a magyarok kedvesek szerinted???
2013. márc. 26. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!