Kezdőoldal » Utazás » Európa » A nyaron szeretnek kiutazni...

A nyaron szeretnek kiutazni Angliaba diakmunkara, a papirok intezeset a "CV CYCLONE" ceggel szeretnem elrendezni. Ki mit tud a cegrol mennyire megbizhato, mennyire hiteles? Valaki uzletelt-e mar a ceggel?

Figyelt kérdés
2013. márc. 11. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Én nem ismerem a céget, de egy valamit nem értek.

Ha Angliában akarsz dolgozni akkor feltételezem hogy tudsz angolul. Legalábbis annyit hogy egy kicsit tudsz kommunikálni. Akkor miért nem te magad intézed el teljesen ingyen a papírmunkákat.

Az adott városban ahová menni fogsz, megkeresed a legközelebbi jocentre-t. Felhívod telefonon őket, és kérsz 1 időpontot a N.I. number card intézése ügyében. 1-2 napon belül be is hívnak, kitöltik az adataidat és kapni fogsz egy ideiglenes számot amivel már mehetsz is intézni a diák melódat. Ott helyben a jobcentre-ben még ebben is segítenek teljesen ingyen.. Minek akkor egy cég??

2013. márc. 11. 21:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első válaszolóval. Ráadásul az ilyen cégek általában átverik az embert, nem segítik.
2013. márc. 11. 22:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget meg a tanacsokat, de csak azzal van egy kis gond ,hogy meg nem voltam Angliaban es igy nehezebb az egesz dolog.Londoba szeretnek eloszor probalkozni de mivel ez lenne az elso alaklom azt sem tudom, hogy kb milyen papirok kellenek ,meg ilyenek ezert szerettem volna eloszor "ceg"-hez fordulni aztan a elkovetkezendo evekben inteznem egyedul , az angol nyeltudasom az kb b1 korul mozog de gyorsan tanulok.Hat koszonom az infokat megprobalok akkor valaki "havert" keresni aki segit elhelyzekedni a ceg helyett :)
2013. márc. 12. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha lány vagy ideiglenesen au pairnek is kimehetnél. Az nagyon jó kezdet lehetne és legalább mindened meglenne munka keresés ideje alatt.
2013. márc. 12. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Én sem voltam még soha Angliában, ahogy a párom sem. Mégis ha valaki tud angolul kommunikálni annak nem kell olyan cég segítsége aki jelentős összeget elkérve ugyanazt megcsinálja amit te magad is ingyen meg tudsz csinálni.

Az a baj, hogy te is és sokan beijedtek mert azt hiszitek külföld akkor minden olyan nehéz. De miért?

Kérdezhetek valamit??

Ott hon Magyarországon voltál már valamelyik hivatalban? pl: munkanélküli hivatal, önkormányzat, rendőrség, bíróság, bank, orvosi rendelő stb??? Feltételezem hogy voltál. Ott gondot okozott neked az , hogy elmond miért jöttél és a kérdésekre válaszolni? Pl: Hogy hívnak, anyja neve, hol lakik stb??? Nos??? Gondot okozott otthon bármi amikor a saját ügyeidet intézted??? Feltételezem hogy nem. Angliában ugyanígy meg mint otthon csak nem magyarul hanem angolul beszélnek hozzád.

Akkor mi a gond???? Félsz hogy elsőre nem érted meg a kérdést??

akkor megkéred hogy mondja el még egyszer. AMikor magyarul beszélgettünk akkor is előfordul hogy rosszul halljuk a kérdést és nem értjük ilyenkor simán mondjuk hogy

- bocsi, mit kérdeztél?

- bocs, elmondanád még egyszer??

Angolul is lehet visszakérdezni, és hidd el nekem nem fognak kiakadni. Még a született angolok is visszakérdeznek.

Ha tudsz angolul akkor mitől félsz?? Úgy kell gondolkodni hogy csak ügyeket intézel mintha otthon lennél.

Így te magad is el tudsz mindent intézni.

Kezded azzal hogy Londonban felkeresed a jobcentre-t AKár be is mehetsz és elmondhatod hogy a N.I. number card igénylése miatt vagy itt. Közben akár munkát is tudsz nézegetni. Kapni fogsz egy telefonszámot. Azt még aznap felhívod, és újra elmondod hogy a card-ot intéznéd el. Adnak 1 időpontot. Bemész. Ott feltesznek olyan kérdéseket amit otthon már kismilliószor hallottál magyarul amikor az ügyeidet intézed. (neved? címed? stb...) Majd kedvesen elmondják hogy mikor várhatod a kártyát (amit a postás visz majd ki) és kapsz egy ideiglenes számot. Ezzel a számmal igazolod hogy a card folyamatban van. Majd besétálsz az egyik bankba (amit könnyen megtalálsz) és igényelsz bankkártyát. A művelet a bankkártya igényléshez ugyanúgy zajlik mint otthon. Csak angolul kell beszélni.. ennyi. A bankban is kedvesek az ügyintézők, csak figyelned kell, mert minden új ügyfelükre szeretnének + szolgáltatásokat rásózni aminek havi díja van. De ezeket kedvesen el lehet utasítani. Persze ha érdekel akkor meg is kötheted. Olyanok lesznek hogy különböző biztosítások, egyéb banki dolgok.

Ha ezzel megvagy akkor el is végezted azt amire szükséged lenne.

Még valamit. A szállást, és munkát nem mondtam mert azt te is tudod hogy az az első..

2013. márc. 12. 12:10
 6/10 anonim ***** válasza:

megkaptam az üzenetedet.

2.5 hónap esetén is kell a N.I.number card (ez az itteni Tb-d) és kell a bankszámlaszám is, mert a fizetésedet mindenképpen bankszámlára utalják. Még ha csak 2 hónapot dolgozol akkor is.

Ahhoz hogy dolgozni tudj kell a N.I. number card. Íratm korábban is, hogy amikor az interjú megtörtént akkor kapni fogsz egy ideiglenes számot ott helyben. A card-ot majd a postás fogja kivinni amire 30 napot mondanak. (de már 2 hétre rá ki szokott menni)

Addig az ideiglenes számmal már mehetsz is munkát keresni. Ezzel igazolod, hogy a card nemsokára meglesz mert el van intézve. Amikor megjön az eredeti card akkor szépen beviszed a cégedhez és ott átírják a számot neked..

2013. márc. 12. 18:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Nah kezd egyre erthetobbe valni kossz szepen!!Most akkor az a kerdesem, hogy tegyuk fel megerkezem Londoba es bemegyek egy ilyen Jobcenterbe de ott en milyen cimet adok le hogy hova kuldjek azt a kartyat??? Mert ha kapnek egy ideiglenes szamot es en tegyuk fel egy hotelben vallalnek munkat es ha ott szallast is kapnek akkor mar nem talalna a cimem az azelotti alberlettel ilyen esetben mi a megoldas??? Jah meg egy ilyen Jobcenterbe munkat is ajallanak vagy segitenek elhelyezkedni ???
2013. márc. 12. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:

" tegyuk fel megerkezem Londoba es bemegyek egy ilyen Jobcenterbe de ott en milyen cimet adok le hogy hova kuldjek azt a kartyat?"

Az első amit meg kell tenned amikor kiérsz Londonba hogy szállást keresel. Ha megvan a szállásod akkor azt a címet adod meg a jobcentre-ben amikor intézed a dolgodat. Ahogy a bankban is azt a címet adod meg ahol a szállásod van.

"tegyuk fel egy hotelben vallalnek munkat es ha ott szallast is kapnek akkor mar nem talalna a cimem az azelotti alberlettel ilyen esetben mi a megoldas???"

Ilyenkor a következő a helyzet.

Amikor intézed a szállásodat akkor eleve csak úgy tudod intézni hogy min. 2-3 hét deposit és 1 hét szobadíjat kell fizetned. Ez azt jelenti hogy 1 hónapot mindenképpen a legelső szálláson leszel mert elre ki kell fizetned. Utána hetente szokták. De depositot kell fizetned. Vab ahol 2 hetet van ahol 3 hetet. Ennyi idő alatt simán kiér a levél hozzád.

Ha mégis úgy döntesz hogy hagyod elúszni a befizetett depositot akkor vagy egy telefonálással rendezed az új címedet, vagy megkéred a tulajt hogy a te leveleidet postázza el az új címedre. Vagy bemész a jobcentre-be és ott jelzed hogy megváltozott a címed, és ők módosítják..

" Jah meg egy ilyen Jobcenterbe munkat is ajallanak vagy segitenek elhelyezkedni ???"

Személyesen mindenkinek nem ajánlanak munkát. Vannak állás hirdetések a jobcentre-ben,(amit az újságokban, interneten is hirdetnek ) amit ott helyben a jobcentreben telefonon fel is tudsz hívni ingyen. (legalábbis ahol én élek így van) Segíteni úgy segítenek, hogy ha valakinek nem igazán jó az angol kommunikációja telefonálásnál akkor a kérésére felhívják a hirdetést, és beszél a nevedben..(nálunk van ilyen lehetőség) Jobcentre nem más mint otthon a munkanélküli hivatal. Oda mennek be azok is akik a munkanélküli segélyt intézik..

2013. márc. 12. 20:26
 9/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valszokat most mar azt hiszem nem fogok ceghez fordulni hanem megoldom magam :)
2013. márc. 12. 21:05
 10/10 anonim ***** válasza:

ma 21:05

helyes. Megspóroltál egy csomó pénzt magadnak.

Sok sikert kívánok, remélem összejön a munka neked..

2013. márc. 12. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!