Volt már aki szerencsét próbált Németországban?
Fogta magát kiment, megszállt vmi olcsó szállóban, és a nyelvet beszélve munkát keresett, majd egy csapásra megváltozott az élete.Jó állás, jó lóvéval, és mikor hazajött csak látogatóba olyan volt mint egy milliomos.
Kinek van ilyen ismerőse?Tud vki ilyen emberről környezetéből?
Ilyen a világon nincs, Németországban (meg minden más fejlett országban) ugyanazok az életkörülmények, mint Magyarországon. A minimálbér 3-szor akkora, de a megélhetés ára is 3-szor akkora. Aki csóró munkás itthon, az kint is csak csóró munkás lesz, ráadásul idegen országban kell lennie, nem a hazájában.
Ez a "szerencsepróbálás" csak akkor működik, ha valaki valami primitív országból pl. Etiópiából, Kubából vagy Észak-Koreából kijut Európába és itt új életet kezd. Igaz, hogy ő is csak úgy fog élni, mint egy német/magyar/román stb. minimálbéres, csakhogy neki az Hawaii lesz a hazai életkörülményekhez képest (mindennap van áram, nem kell a nagyvezért isteníteni, a boltok roskadásig vannak étellel stb.).
Magyarország viszont ugyanolyan fejlett, mint Németország vagy Amerika. Innen nincs hova "menekülni" jobb élet reményében. Aki itt nem tud összehozni egy normális életet, vagy nem elégedett a magyar minimálbéres életkörülményekkel, az külföldön se fog jobb helyzetbe kerülni.
5 éve élek Stuttgartban elektronikai szakon.Iskola után egyből kijöttem,nem bántam meg! 1800 Euro a fizetésem viszont szállás és 2 havonta hazautazás biztosítva van. Akkor se mennék haza ha jobb lenne a fizetés mint itt!
2. válaszoló:
Ég és föld a 2 ország! Itt nincsenek teli a városok csövesekkel,nincs annyi munkanélküli stb.
"Magyarország viszont ugyanolyan fejlett, mint Németország vagy Amerika" Na ilyen hülyeséget nem kellett volna írnod!
Magyarországon sincsenek a városok "tele csövesekkel!" Eddig csak Budapesten láttam csövest, amikor egyszer kinn voltam Berlinben többet láttam, de Brüsszel volt a csúcs, kész csövestanya!
Munkanélküliségről annyit, hogy míg Magyarországon 9% a munkanélküliség, addig Németországban 13%.
Igen.. Csak Németországban 80% al többen élnek mint magyarországon.
Ki szeretnél jönni, gyere :) Én Miami-ban szeretnék élni,lenne egy csomó apartmanom ,egész nap nem csinálnék semmit csak sütném magam a parton,bulizni stb. Ez az álmom! :D De ilyen nem lesz sajnos :)
"Magyarország viszont ugyanolyan fejlett, mint Németország vagy Amerika."
Téged mikor látott utoljára orvos?
"Magyarország viszont ugyanolyan fejlett, mint Németország vagy Amerika."
Kérlek ne is haragudj 2. válaszoló , de ezen akkorát röhögtem , hogy aligha jutottam levegőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!