Jó helyek Olaszországban?
Olaszország azért jó hely, mert mindenki megtalálhatja ott a számítását. Az is aki a tömegnyomort szereti (Annak Rimini-Riccione) ideális hely, ahol a strandon úgy fekszenek az emberek mint a heringek és vezényszóra fordul mindenki a strandon egyszerre, ahol hajnalig tartó hangoskodás van. Tipikus tömegturizmus mely. Hosszú, 60km-es folyamatos homokos strand (max egy-két kikötő közben),
Közelben, ha az idő nem alkalmas strandolásra van egy két látnivaló, amit érdemes megnézni: Ravenna, San Marino, Urbino.
Igazából rossz helyet nem találtam Olaszországban, bármelyik tartományban is voltam. Riminihez hasonló tömegturizmus helyek: Észak-Adria:
Caorle:
Bibione,Jesolo,Lignano,Grado
..vagy a nyugati oldalon Viareggio és környéke
Aki pedig a nyugisabb kevésbé zajosabb helyeket szereti az ilyeneket is találhat:
vagy mint a Tripadvisor szerint Európa No1. tengerpartja:
Én régen Caorle-ben voltam, ott jó strandolni.
Tavaly meg megnéztük a Cinque Terre-t, nagyon szép kis falvak. Nekem főleg Manarola tetszett közülük.
Szia! Én nagyon sok helyen voltam Olaszországon belül, többek között Riminiben is. Nagyon-nagyon tetszett, hangulatos, inkább pezsgő város. A strandja homokos. Szép hely, bár nekem jobban tetszett a Toszkán rész.
Leírhatatlan. Mi legtöbbször ide megyünk nyaralni. 1 hetet töltünk tengerparton (pl. Livorno), ez egy kicsit bulizósabban telik, és utána még 1 hétre Toszkána belső részére. Nagyon ajánlom Firenzét és a közelében lévő kicsi városokat (pl.Volterra, Siena, Lucca, Montepulciano, San Gimignano...). Romantikázni és pihenni egyszerűen tökéletes!
Remélem, segítettem egy picit! :)
Az első válaszolónak igazat adok, a Rimini vonal szerintem is szörnyű... egy méterre körülötted már mások hevernek, és az egyik család csehül, a másik olaszul, a harmadik franciául, a negyedik németül ordibál valamelyik csemetéjével... (mert az egyik biztosan mindig ordibál, vagy homokot szór a te plédedre)... ennek ellenére nem is értem, hogy sokan mindig ajánlják, azok lehet, többcsillagos hotelekben laknak és a hotel medencéjénél süttetik a hasukat :-))) A tenger sem olyan tiszta az ilyen helyeken, hiába írogatják ki, hogy így a kék zászló meg úgy, ha egyszerűen koszos (mint a Bibione-Jesolo vonal)... a Bibione-s rész akkor már viszonylag közelebb van, és több a magyar... Ha tiszta tengerpartra vágytok, akkor mindenképp irány a déli rész, vagy maradjatok Horvátországnál, vagy Szlovéniánál (ott még olcsóbban is megússzátok)... Rimintől délre vagy a túloldalon, Piombino-tól kezdve szép a tenger (és homokos)... északon vannak jó partok, tiszta vízzel, de kavicsos-sziklás... Livornótól délre indul igazán a homokos rész, de Livornonál koszos (nagy kikötő, stb.), aztán délebbre ott van Rosignano, a "híres" fehér partjával, ami azért fehér, mert ott van egy gyár (most nem emlékszem, de talán szappant gyárt, vagy valami vegyi dolgot) és az onnan kijövő anyag fehérre színezte a partot... szóval inkább ne :-))) Piombino-nál viszont van egy olyan természetvédelmi terület, ahová be lehet lépni, hosszú földút vezet be, a végén egy gyönyörű kis öböllel, kiépített strand (tehát van büfé, wc, minden), parkolás ingyenes, tiszta víz, minden, visszafelé pedig a főút mentén a kempingek (be is lehet akár biciklizni vagy gyalogolni a partig), pizzeriák, minden :-)) Megvan a neve: Baratti!
Ha esetleg északon maradnátok és nagyon nyomor lenne a dolog, akkor a Caorle-i vonalon ajánlom a Baia-Blu nevezetű strandot, viszonylag új, szerintem még mindig nem olyan túlzsúfolt, mint a többi. Vagy Rosolina Mare felé Isola Verde nevezetű helyet (be kell autózni egy egysávos mellékúton), ezt nem ismeri sok turista, ott szállást is lehet találni (de mivel kicsi a hely, be kell menni bulizni a közeli Chioggia-ba)... vagy lejjebb a Lago di Comacchio utáni rész, Lido di Nazione és társai... közvetlen tengerparti apartmanok is vannak, ahonnan lépsz hármat és a vízben vagy :-)))
Rosignano-ra pedig ezt találtam:
"A vidék egyik leghíresebb strandja a vadai fehérhomokos part – Spiagge Bianche – , ahová legalább egyszer érdemes ellátogatni. (Bővebben: A part mentén menüpontban) A fehér színnek persze igen prózai oka van: a kb. 1 km távolságra lévő vegyi gyár bikarbonátja, mely a hosszú évek alatt teljesen kifehérítette a partot, lévén, hogy a tengerben végzi az egyszerű nevén: szóda. Ennek ellenére Vada is viseli a Kék zászlót, és hatalmas tömegek hiszik el, hogy egészségükre ártalmatlan a Solvay gyár „maradéka”, ezt mindenkinek az ismereteire bízom. Ha pedig otthon szeretnénk bemesélni valakinek, hogy a karibi partokon nyaraltunk, a fotókat feltétlenül a gyárnak háttal állva kattintsuk el."
..én még hozzátenném, a tengert se fotózzuk messziről :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!