Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hétvége olcsón Rómában....

Hétvége olcsón Rómában. Hogyan és hol?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátnőmmel Rómába szeretnék ellátogatni a tavasszal egy hétvégére.

Sajnos egyikünk sem gyakorlott utazó, így gondot okoz az utazás megszervezése, főleg, hogy pénzszűkében a legolcsóbb megoldást keressük.

Aki tud segíteni, hol foglaljunk és hogyan jöhetünk ki a legkevesebb pénzből annak hálás lennék :)

2013. febr. 19. 13:27
1 2
 11/15 anonim válasza:
Szia! Mi is most szeretnénk menni márciusban, mi hárman megyünk, én a párommal, meg a 2 éves gyerkőcünkkel! Csak a repülőjegy 65 ezer forint, és az a legolcsóbb! Szerintem az annyit jelent, hogy két felnőtt jegy az kb. 44 körül van! Úgyhogy a 40 ezer az édes kevés, ha annyit szánsz rá, sajnos! Annyiból lassan Magyarországon sem lehet elmenni egy hétvégére! Most voltunk wellneselni, 2 éj, 3 nap, és 60.000,-volt! De ha találtál valami olcsóbb jegyet, vagy szállást, akkor írd meg légyszi, mert mi is most akarunk menni, de szállást még én sem találtam!
2013. febr. 19. 15:16
 12/15 anonim ***** válasza:

40 ezer forintból egyszerűen nem lehet megoldani!!! (éltem Olaszországban, többször voltam Rómában)

Repülőjegy oda nem olcsó, a legolcsóbb 18-20 ezer körül van (nagy szerencse kell, hogy jobbat kifogj).

Hostelben érdemes megszállni, 15 eurótól már kapsz ágyat normális helyen 4-6 ágyas szobákban.

Erre jön még az étel, ha egy szelet pizzát veszel az már 3 eurótól kezdődik. Az élelmiszerár amúgy kétszerese az itthoninak.

Belépőkre is számolni kell, az se két forint, de EU polgároknak van kedvezmény.

Plusz közlekedés, igaz gyalog sok minden elérhető, a jegyek 1,20 euró körül vannak.

És még egy tanács, Rómába nem éri meg elmenni 1-2 napra. Ahhoz, hogy csak a legismertebb nevezetességeket megnézd kell minimum 3 nap.

2013. febr. 19. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jól olvasták a feltételeket akik szerint ilyet nem lehet. Fejenként írta azt a 40 ezer forintot. Annyiból pedig igenis megvalósítható, még a töredékéből is szerencsés esetekben. Pl. repjegy kb. 20e, szállás két éjszakára mondjuk 4-7ezer, reptérről bejutás-kijutás 2400Ft(8 euro oda-vissza per fő), így marad még kb. 10 ezer forintnyi összeg városon belüli közlekedésre, belépőre, akármire. Tehát igenis megvalósítható. De ha olcsóbban találsz repjegyet akkor ez ugye jelentősen csökkenthető, mert az a legnagyobb tétel ugye jelen esetben.

Szállásnak én inkább olyat nézek ahol van saját szoba. Olyat is lehet találni hostel áron és nem kell 4-6 másik ember között feküdni. Ilyen olcsó magán szállásokat itt találhatsz: airbnb.com

Több olyan lehetőség van olcsón ott, hogy valaki kiadja az egyik szobáját az otthonában. De szerintem nincs azzal semmi baj és ugyanannyiért vagy olcsóbban lehet így saját szoba, mint amennyiért egy hivatalosabb hostel szálláshelyen 6-8 fős hálótermi ágyat kapni ahol nem lehetsz ugye kettesben a barátnőddel...

Ja és ha még nem regisztráltál airbnb-n (vagy most újra regelsz:)), akkor az első foglalás díjából kapsz 19 euro (25 dollar) kedvezményt amennyiben ezen a linken keresztül regisztrálsz:

[link]

Na persze ha az egész utazásod utazási irodára bízod, akkor természetesen elég nehézkesen lesz megoldható 40-ből, de gondolom magadnak szerveznéd, hogy olcsó legyen. :)

2013. febr. 20. 00:35
 14/15 anonim válasza:
Hát, mi is most szervezzük a Római utunkat, és akárhogy is számolgatom, még fejenkénti 40 ezerből sem hozható ki! Repülőjegy, szállás, belépők, helyi közlekedés, ja, és persze a kaja! Már jártunk Olaszországban, és mit ne mondjak, a kaja nem a legolcsóbb! Pedig akkor mi saját magunknak főztünk, nem éttermeztünk!
2013. febr. 22. 13:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Ti tudjátok, de csak egy hétvége fér bele az időtökbe, ne Rómát válasszátok, mert arra a városra nem elég két nap, nekünk kilenc sem volt elég, ráadásul úgy, hogy még utazni is akartok. Emellett Olaszország nem olcsó, max a McDonalds-ből, vagy a Desparból tudnátok kajálni ilyen költségvetéssel. Pl.: bent a városban 9 eurot fizettünk egy pizzáért, a városon kívüli kempingben 8 eurot.
2013. márc. 6. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!