Liszabon vagy Porto?
Én nem tudnék dönteni, mindkettőt láttam, néztem 3 éve.
Porto hangulatos, látnivaló is van bőven, de hát Lisszabon
nagyobb, még több látnivalóval..
Döntöttem: Lisszabon..
Felfedezések emlékműve, Belém torony, a favillamos még mindig közlekedik és hát a világkiállítás meg az óceániáriuma (Ők rendezték meg, mert mi meggondoltuk magunkat)..
Szia!
Portoban, még nem voltunk a férjemmel, de Lisszabonra és környékére 10 napunk volt. Még jó lett volna maradni. Mondjuk mi 3 napra kocsit is béreltünk, így kényelmesen megnéztük Sintrat, Cabo da Rocat, Mafrat, Queluz palotát, és elrándultunk Alcobacaba, Batalhiaba és Tomarba. Hévvel Lisszabonból Estoril és Cascais is elérhető. Lisszabonban rengeteg a látnivaló, és ha kényelmesen megszeretnéd nézni, akkor kell rá idő. Pl. Belém 1 nap. A 28-as villamost nem szabad kihagyni, mi egy csomószor mentünk vele. Ugyanez igaz a siklókra.
Én Lisszabont választanám.
Amúgy a Lisbon Card-dal egy csomó dolgot ingyen meg tudsz nézni, és a tömegközlekedés is ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!