Kezdőoldal » Utazás » Európa » Reptéri átszállás. Valaki...

Reptéri átszállás. Valaki segítene? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Brüsszeli átszállással fogunk Budapestről Spanyolországba menni. Az átszálláshoz 50 percünk lesz. A jegyeket egy útra szólnak átszállással. Mivel nem repültem még, így lövésem sincs mit kell tennem ha leszálltunk Brüsszelbe, hogy átszálljunk a másik járatra. Csomagok, ellenőrzés stb. Valaki aki rutinosabb tud iránymutatást adni? Kösz!

2013. jan. 9. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Én voltam már ilyen átszállással ott, wizzair -> Ryanair, de csomag nélkül. Leszálltam kimentem és űjra be kellett csekkolnom. De ez fapados volt és két eltérő cég járata. Amúgy az 50 perc elég kevésnek tűnik. Te foglaltad így?
2013. jan. 9. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:

fapados vagy rendes légitársaság (pl. Brussels Airlines)? gondolom az utóbbi, mert előbbivel esélytelen, az van, amit #1 ír: fel kell venni a poggyászt (ha van), el kell hagyni a repteret és újra becsekkolni, ami pörgős reptereken is alaphangon 1-1,5 óra.

Rendes légitársaságnál, ahol Budapesten fel tudod adni a csomagod a végcélig, csak annyi lesz, hogy kiszállsz a repülőből és a Transfer passengers táblát követed. A beszállókártyát gondolom már Ferihegyen megkapod a Brüsszel-Spo. szakaszra is, így összesen annyi dolgod lesz, hogy az érkezési kaputól elsétálsz ahhoz a kapuhoz, ahonnan a második járat indul. Adatellenőrzés, csomagokkal való pepecselés nem lesz, végig becsekkolva maradsz a reptéren is.

Mondjuk 50 perc így sem sok, mert az érkezés időpontját a landolásra értik, onnan még 10-15p míg elhagyhatod a gépet + séta a reptér másik végére (általában), ez még időben oké, de ha keveset is késik a pesti gép, máris baj van.

2013. jan. 9. 16:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen én foglaltam így. De nem külön-külön, hanem így adta a gép.

2013. jan. 10. 14:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Valóban Brussels Airlines társasággal megyek. A jegyet ugyebár egybe vettem meg. Hasonlóképp gondoltam ahogy leírtad de azért megnyugtatóbb, hogy olvastam.

Mi van ha késik a gép és emiatt késem le a csatlakozást? A következő járatra feltesznek? Vagy megvár a másik gép? Ez utóbbi: hö-hö... mégis ki vagyok én... :)

2013. jan. 10. 14:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Az jó, ha egy légitársaság, mert akkor nem kell összeszedned a csomagokat és kimenned majd újra becsekkolnod. Amikor én régen Lufthansával utaztam így, akkor már Mo-on mindkettőre becsekkoltak.

Pedig beszokták várni a csatlakozós gépeket, ha egy társaság. Szóval van esélyed :)

2013. jan. 10. 15:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a pesti gép késne egy keveset (10-15p), akkor visszatartják neked a spanyol gépet, vagy pedig ingyen átraknak a következőre. Ha aznap már nincs, akkor szállást is kötelesek biztosítani, csak ezt néhányan szeretik elsumákolni. Mondjuk pont a belgákból ezt nem nézem ki.
2013. jan. 10. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!