Idén nyáron stoppolás Európában?
":) jobb lett volna ha hozzá se szólsz.szép napot"
Nem tudom, miért lett volna jobb, ha adott esetben a rendörségen a fogdában töltöd az éjszakát, mert stoppolni próbáltál, akkor az jobb neked?
Nyugaton nem engedik, nem is nagyon vennének fel eleve stopposokat a sok rablás, stb miatt, és éppen emiatt be is van tiltva.
Aki meg felvenne - feltéve, hogy fiatal nö vagy -, ahhoz meg jobb, ha nem szállsz be, mert adott esetben soha többé nem kerülsz elö élve.
Szerintem elég könnyű lesz eljutnod Bécsbe, de arról nincs tapasztalatom hogyan juthatsz ki onnét :)
Lehet hogy Pozsony jobb ötlet volna, mivel kisebb város, a szlovákok meg nem olyan beszarik mint az osztrákok.
De lényegében csak az a fontos, hogy eljuss Németországba. Onnan gond nélkül eljutsz Dániába mondjuk egy török kamionossal. Az Oreszund szoroson szerintem nehezen jutsz át, de a vonat Koppenhágából Malmöig 5 euró körül van (vagyis volt amikor utoljára jártam arra). Svédországban nem stoppoltam, de szerintem nem gond elkutni Göteborgig, ami már egy köpésre van Oszlótól.
Vigyél meleg ruhát és csakis a benzinkutaknál áljál meg, ahol a kamionosok pihennek. Így nem lesz gondod sem a rendőrökkel, sem a várással, sem az alvással. Pár helyen tussolni is lehet ingyen.
Ilyen hosszabb utazásokhoz megéri befektetni 3-4 ezer forintot egy olyan vastag 2 kilós Európa térképbe, amelyben meg vannak jelölve a benzinkutak. Így mindig elmondhatod pontosan hol tegyenek ki, még ha nem értitek egymás nyelvét is.
Természetesen vigyél magaddal egy kis sátort.
Jah és tanulmányozd át jól ezt a térképet is: [link]
Szerintem minimum 3 napba fog telni, mig odaérsz. Sok szerencsét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!