Kezdőoldal » Utazás » Európa » Idén nyáron stoppolás Európában?

Idén nyáron stoppolás Európában?

Figyelt kérdés
Szeretnék eljutni Norvégiába, és ezt stoppolással oldanám meg, cél Trolltunga, valakinek hasonló terv?

2013. jan. 2. 14:19
 1/7 anonim ***** válasza:
39%
Európa legtöbb országában a stoppolás nem megengedett, a rendörök begyüjtenek és komolyan megbüntetnek, ha elkapnak.
2013. jan. 2. 14:24
 2/7 A kérdező kommentje:
:) jobb lett volna ha hozzá se szólsz.szép napot
2013. jan. 3. 08:21
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

":) jobb lett volna ha hozzá se szólsz.szép napot"

Nem tudom, miért lett volna jobb, ha adott esetben a rendörségen a fogdában töltöd az éjszakát, mert stoppolni próbáltál, akkor az jobb neked?

Nyugaton nem engedik, nem is nagyon vennének fel eleve stopposokat a sok rablás, stb miatt, és éppen emiatt be is van tiltva.

Aki meg felvenne - feltéve, hogy fiatal nö vagy -, ahhoz meg jobb, ha nem szállsz be, mert adott esetben soha többé nem kerülsz elö élve.

2013. jan. 3. 12:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Látom sokat stoppoltál:)
2013. jan. 3. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Van hasonló tervem, valószínűleg idén nyár végén, és lehet hogy nem stoppal, hanem egy interrail jeggyel. Spórolni inkább a szálláson:)
2013. jan. 5. 15:38
 6/7 anonim válasza:
100%

Szerintem elég könnyű lesz eljutnod Bécsbe, de arról nincs tapasztalatom hogyan juthatsz ki onnét :)

Lehet hogy Pozsony jobb ötlet volna, mivel kisebb város, a szlovákok meg nem olyan beszarik mint az osztrákok.

De lényegében csak az a fontos, hogy eljuss Németországba. Onnan gond nélkül eljutsz Dániába mondjuk egy török kamionossal. Az Oreszund szoroson szerintem nehezen jutsz át, de a vonat Koppenhágából Malmöig 5 euró körül van (vagyis volt amikor utoljára jártam arra). Svédországban nem stoppoltam, de szerintem nem gond elkutni Göteborgig, ami már egy köpésre van Oszlótól.

Vigyél meleg ruhát és csakis a benzinkutaknál áljál meg, ahol a kamionosok pihennek. Így nem lesz gondod sem a rendőrökkel, sem a várással, sem az alvással. Pár helyen tussolni is lehet ingyen.

Ilyen hosszabb utazásokhoz megéri befektetni 3-4 ezer forintot egy olyan vastag 2 kilós Európa térképbe, amelyben meg vannak jelölve a benzinkutak. Így mindig elmondhatod pontosan hol tegyenek ki, még ha nem értitek egymás nyelvét is.

Természetesen vigyél magaddal egy kis sátort.

Jah és tanulmányozd át jól ezt a térképet is: [link]

Szerintem minimum 3 napba fog telni, mig odaérsz. Sok szerencsét! :)

2013. jan. 9. 20:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Na ilyen hozzászólások jöhetnek:),köszi.nagyjából milyen összegben gondolkodjak ha a szállást sátrazással és couchsurfinggel szeretném megoldani?
2013. jan. 10. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!