Melyik városban készült ez a kép?
Nem biztos, hogy Európa, csak valószínűnek tartom, hogy valahol a Mediterráneumban található.
Tuti, hogy Dubrovnik?
Akár Primosten is lehetne.
A lényeg, hogy Európában található a hely, és a Mediterráneumban.
Hasonló épületek vannak, pl. Horvátországban (Isztria fsz, Dalmácia), Olaszország, Spanyolország.
Biztos, hogy Európa? Akár Kolumbia is lehetne...
Bár én a Földközi-tenger vidékét tippelem.
Fehérre meszelt házak...elvileg lehetne a spanyol Frigiliana is, de ahhoz túlságosan lepukkant (máladozó festés).
Inkább Olaszország,Horvátország,Görögország...
Én adtam az első választ google alapján, de már elbizonytalanodtam.
Előbb belinkeltem azt az oldalt, ahol Dubrovnyiknak írják.
Ez az: [link]
Közben találtam egy másikat, ahol meg az olaszorsági Sperlonga. Az az izgalmas benne, hogy a webhely neve szerint görög szigetekről szól.
Itt: [link]
Emitt is olasz képek között szerepel:
Az alábbiak miatt tippelem inkább Olaszországra (ahogy sorrendben azt is adtam meg elsőnek)
Az ajtók,ablakok felett lévő egy sor íves cserépből készített esővédő. Nem igazán jellemző a horvát házakra ott inkább kőből készítik
Slendrián munkavégzés: Vakolatfestékkel összekent ereszcsatorna. Tipikus olasz mentalitás, a horvátok azért összességében jobban adnak magukra.
Ugyan ez a lepattant házfestésre, ez nagyon jellemző a középkori olasz városokra.
Ahogy az utcákon átívelő ruhaszárítás is. (bármelyik olasz középkori kisváros fotóit nézegeted a Google mapsban,mindig találsz ilyet)
Dubrovnikra (óváros) meg inkább jellemző a faragott kövekből készült házfal, mintsem a festett.
Egyébként meg annyira jellegtelen kép, hogy bármely Észak-Közép-Dél-olasz kisváros lehetne. Ennél tudok különbeket is mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!