Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lejárt az útlevél, mit tegyek?

Lejárt az útlevél, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Öt éves kisfiamnak lejárt az útlevele holnap reggel indulnánk Erdélybe. Most vettem észre, mit csináljak? Anyakönyvi kivonattal átengednék?
2009. aug. 19. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenről nem is hallottam még, hogy anyakönyvi kivonattal utazott volna valaki. Útlevél vagy személyi a jó csak. Úgy tudom. Mivel kisfiadnak nincs még személyije, igy neki útlevél kell. És az lejárt. Ebben az esetben, szerintem nem utazhat. De ez nem hivatalos, csak az én véleményem.

Viszont nem tudom, meg lehet-e kockáztatni, hogy igy utazzatok el és hátha nem veszik észre. Csak ebben az a nagy rizikó, hogy az O.K., hogy kimentek, de mi van, ha nem engedik őt vissza, mert akkor veszik észre, hogy le van járva.

Maradjatok itthon és csináltasd meg az útlevelet és utazzatok később. Én eléggé félős vagyok és nem mernék igy elindulni.

2009. aug. 19. 17:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én már jártam így, elmentem Budapesten a Központi Okmányirodába, elsírtam a bánatom, és néhány órával később mehettem vissza a kész útlevélért.
2009. aug. 19. 17:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Már hogy engednék át? Fényképes igazolvány kell ami vagy az útlevél vagy a személyi kell hogy legyen.
2009. aug. 19. 18:45
 4/5 anonim válasza:

Szia! Tuti nem engedik át. Vagy nem engedik haza. Ez határőr függő is, de ahágy határ, annyi szigor. Mi pl. most voltunk Horvátországban nyaralni, és a határőrök meg se nézték a személyiket, csak integettek, hogy menjünk. De voltunk már mi is Erdélyben, és a magyar-román határon igen szigorúan ellenőriztek, nem csak az iratokat, de még a csomagtartót is megnézték....

Úgyhogy így ne menjetek el.

2009. aug. 19. 22:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Osztálykirándulásra mentünk egyszer Szlovákiába és az egyik osztálytársamnak lejárt az útlevele, de simán átengedték a határon.
2009. szept. 1. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!