Volt valaki mostanában Szabadkán a piacon? Azt hallottam hogy nem szeretik a magyarokat.
Bizonyos viselkedni nem tudó magyarok miatt alakult ki egy ilyen kép a környező országokban rólunk.
Sajnos!
Mi is sokat utazunk, de még sohasem volt gondunk.
Igaz, hogy nem is viselkedünk bunkó módon.
Igen sajnos...
Én a román határ mellett lakok és amikor nem szavazták meg a kettős állampolgárságot akkor minden magyart utáltak....
Még azt is aki az érdekükben szavazott....
Voltál kint mostanában Szabadkán?
Ha valaki velem bunkó, akkor azzal nem tudok mézes-mázos lenni, amit kapok azt adom és kezét csókolom!
Gondolom, Szabadkán is ez lehet a piacon, tök mindegy, hogy a vásárló magyar vagy szerb.
Én szabadkai vagyok.Mivel a város 40 százaléka magyar anyanyelvű, ezért pont 40 százalék esélye van annak hogy magyar emberrel összefutsz.
Tehát minden 2,5 -ik ember magyar.Ennek tekintetében nem hiszem hogy Szabadkán gond lenne.
Sokan azonban a nemmagyarok közül is tudnak, beszélnek, értenek magyarul, ha közlöd velük hogy tényleg nem tudsz szerbül, elkezdenek ők magyarul, épkézláb, de valahogy beszélni.
Azt meg hogy verik a magyarokat, nem a középkorúakra, hanem az iskolásokra vadásznak szintén középsulis szerb suttyók.
Persze ez nem vészes, a média szokta felfújni a dolgokat.
Már volt a barátnőm Szabadkán és nem volt semmi baj...
De megyünk még jó a piac. :-)
Akkor hajrá :)
Gyertek el egy kávéra :D
Majd egyszer talán.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!