Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan kell foglalnom internet...

Hogyan kell foglalnom interneten hotelszobát? és milyen pénznemben, azonnal a számlámról? Még nem csináltam ilyesmit.

Figyelt kérdés

Segítsetek Légyszi. Szeretnék foglalni Isztambulba hotelszobát 2 személyre. találtam jó árban, azt írja, hogy xy ár egy szobáért-ahol maximális létszám 2.--->akkor úgy értsem, h ebbe a szállodába a szobáért kell fizetnem, és mehetünk ketten?

a másik pedig-a mi pénznemünkben írja az árat a szobáért, de alul az van írva, hogy a kifizetés azonnal a foglaláskor felszámolódik török lírában. tehát akkor mit tegyek, legyen a számlámon török líra vagy hogy?

Lehet elég hülye kérdéseim vannak :D, de még nem foglaltam soha. és nem turista utazást akarok, csak egy return repülőjegyet és ott 3 éjt tartózkodni. olcsóbban kiférek a pénzemből így.

2012. szept. 19. 09:43
 1/9 anonim ***** válasza:

A fizetéskor automatikusan átváltják a forintot lírára - ezzel nem kell külön foglalkozni. Csak legyen elég pénz a számládon a foglaláskor.

Ha szobaárat ír 2 főre akkor oda ketten mehettek azért az összegért.

2012. szept. 19. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Nézz körül itt: trivago.hu Itt megtalálhatod a legolcsobb számodra legjobb szállást. (Érdemes jól körülnézni, mert néha vagyonokat lehet megtakarítani).

Az árak általában szobánként vannak, te magad választahtod ki, hogy milyen szobát szeretnél (egy, két, háromszemélyes). Nézd meg, hogy az árban benne van-e a reggeli, mert ha egy szoba 50 Euro reggeli nélkül a másik meg 60 reggelivel, akkor érdemes elgondolkodni a drágább szálláson (a reggelik nagyon jók a szállodákban, még ha elsőre drágának is tűnik).

Nem minden hotelban kell kifizetni előre a szállást. Legjobb ha csak bankszámot kérnek, plusz van lehetőség lemondani a foglalást. Általában egy két nappal előbb ha lemondod, akkor nem számolnak fel semmit.

Én ajánlom, hogy olyat válasszatok ahol lehet fizetni tavozáskor (nem pedig előre), mert akkor nem kell az átváltással annyit vacakolni. Ha a számládon pl. van forint és azt váltja át a bank akkor sokat lehet veszíteni, sőt néha még átutalási díj is van. Egyszerűbb ha átváltod magad és ott helyben fizeted ki.

2012. szept. 19. 10:38
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi az infót :) Ezen az alábbi oldalon nézelődtem, itt azt írja ft/szoba, kétszemélyes. tehát ez nem személyekért kéri a pénzt, hanem szobáért ahol 2 ember tartózkodhat. ugye?:P És ahogy lefoglalom neten, utána nincs semmi a kezemben bizonyíték, h foglaltam, csak elmegyek az adott időpontban és bemondom nevem vagy hogy van? elég bugyután hangzik, de lila gőzöm nincs még ezekhez...

[link]

2012. szept. 19. 10:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Ja már értem, bocsi első kommentelő, akkor szobáért van az ár. Ez klassz, vannak tényleg jó árban szobák. remélem a képek tényleg arról és ahhoz hasonló szobáikról készültek és nem illusztrációk :D.
2012. szept. 19. 11:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha lefoglalod kapsz visszaigazolást, azt azért jó vinni magaddal. (De persze a név is elég, csak ha gond van nem tudod igazolni, hogy tényleg foglaltál).
2012. szept. 19. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Megnéztem a linket biztos, hogy ide akarsz menni? Ez nem szálloda hanem Hostel.. Ráadásul az árak alapján ebből kijönn egy 3 csillagos hotel is. Nézz körül itt is: [link]
2012. szept. 19. 11:39
 7/9 anonim ***** válasza:

A Booking.com jó szálláskereső. A linkelt szállás szobáját lenyitod, oda van írva, hogy a közölt ár a szoba ára 4 éjszakára, reggelivel. Kicsit lejjebb lapozva láthatod a felszereltségeket és feltételeket. Ez minden szállásra így van.

A foglalás menete, hogy szükséged van egy dombornyomott bankkártyára, annak az adatait is meg kell adni, de nem vesznek le semennyi pénzt. Azt a helyszínen kell kifizetni a leírt feltételek szerint. Általában érkezéskor. Ha van kártyaszolgáltatásuk, akkor fizethetsz kártyával a forint számládról, a bank majd konvertálja vásárlási árfolyamon. Ha nincs kártyaszolgáltatás, akkor helyi készpénzben kell fizetni.

Én nem ide mennék, minden alkalommal át kell hajóznod Európába. Továbbá 3 éjszakás kinn tartózkodás esetén a repülőjegy jóval drágább. Olcsó jegyhez legalább egy szombatot kinn kell tartózkodni. Minek mész, ha semmit se akarsz csinálni?

2012. szept. 19. 16:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja és foglalás után a foglalási bizonylatot az összes információval angol nyelven is ki lehet nyomtatni. Általában nem kell, de ha valami probléma adódik, csak azzal tudod érvényesíteni a foglalásodat, különben szóba se állnak veled. Továbbá jó, ha tudod, Isztambulban a szállásadók szeretik fényezni magukat. Nem kell komolyan venni mindent, viszont kedvesek, ha tudsz alkudni.
2012. szept. 19. 16:59
 9/9 A kérdező kommentje:

"-Ha lefoglalod kapsz visszaigazolást, azt azért jó vinni magaddal.

-Ja és foglalás után a foglalási bizonylatot az összes információval angol nyelven is ki lehet nyomtatni."

----ezt hogy értsem? ha neten lefoglalok egy isztambuli hotelszobát, hogyan kapok bizonylatot/visszaigazolást? jön valami postán vagy nyomtatni ami előugrik?

gondolom a trivago oldalán nem minden hotel kér előrefizetést. egyikőtök kérdezte miért megyek akkor- látogatóba megyek meglepetéskény, így nekem kell rendeznem az uttal kapcsolatos dolgokat.

gondolom a repülőjegy és szállásfoglaláson kívül még a 15 eurós vízumra számíthatok. ha egyedül utazom, nincs semmi más kötelező költség (kaján kívül)?:P

2012. szept. 19. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!