Prágába szeretnénk utazni az őszi szünetben vonattal, Párkányban szállnánk fel a vonatra. Tudnátok segíteni, hogy hol és milyen vonatjegyet érdemes venni? Köszönöm előre is!
Hát mindenesetre akkor Párkányban kérsz jegyet Prágáig. Előtte viszont megnézed a menetrendet és kiválasztod az időt. Valószínűleg valamelyik nemzetközi gyorsal akarsz utazni, nehogy minden fűzfánál megálljon.
Nem világos, mi ebben a probléma.
Igen, látom nem teljesen világos a kérdés. Bár szellemi fogyatékos azért nem vagyok. :)
Szóval ezek a vonatok általában Budapestről indulnak, legalábbis amiket én néztem. A kérdés az lett volna, hogy Magyarországon érdemes-e a jegyet megvenni vagy Szlovákiában? Hogyan jön ki OLCSÓBBRA? Két felnőtt, két gyermek.
Találtam olyan fórumokat, ahol írták, hogy ha Szlovákiában vesszük a jegyet, akkor az olcsóbb...de ez a fórum már több mint 10 éves. És a MÁV-nál van egy olyan csomag, hogy tartalmazza az oda-vissza vonat jegyet és az ottani tömegközlekedést, 3 napra ( [link] ).
Arra lettem volna kíváncsi, hogy ez mennyire jó ajánlat, vagy olcsóbban is megúszható? Mert szlovák árakat nem találok.
Bár árat itt nem találtam. Amúgy magyarországon élsz, vagy odakint? Ha odakint, akkor tanulmányozd az említett honlapot. De ha idehaza élsz, akkor a hazai ajánlatok (1 útra 19 oda-vissza 38 Euró limitált számban, vagy 49 € korlátlan számban, vagy 59€ Prágai tömegközlekedéssel együtt! Így nem érdemes kimenni Párkányba!
Amúgy én Pozsonyban 0 szlovák tudással úgy vettem jegyet, hogy felírtam egy papírra, hogy Bratislava-Praha 22.05.2008 és 25.05.2008 Praha-Bratislava és a papírt odaadtam a pénztárosnak. Persze ez sima gyorsvonat volt, EC/EN vonatok esetén a vonat nevét is oda kell írni a papírra.
Vigyázz, annak ellenére, hogy Párkányban sok magyar él, a péntárosok nem feltétlenül beszélik ezt a nyelvet!
Kirándulójegyek Prágába
Oda-vissza utazásra, felnőtteknek 49 €, gyermekeknek 6-14 éves korig 24,50 €.
Kirándulójegyek a prágai városi közlekedésre is
Oda-vissza utazásra, felnőtteknek 59 €, gyermekeknek 6-14 éves korig 35,50 €.
Szerintem ez a legolcsóbb! 10 éve még tényleg az volt a legolcsóbb, ha kint vette meg az ember, én 11 éve utaztam így, a leírt módszerrel, de most már idehaza is megéri.
Akkoriban még nem volt sparnight és kirándulójegy, azért érte meg kint venni.
Számoljunk csak%! Budapest-Prága tömegközlekedés nélkül 49*2+24,5*2=147€. Idehaza kirándulójeggyel!
Pozsony-Prága City Starral 96,50€ , azaz 3 felnőtt=(2 felnőtt+2 gyerek). Na de ez nem érvényes Párkányból, az feláras lenne. Valamivel talán olcsóbb lenne, de a kijutás az elvinné a költségeket!
Köszönöm az információakt. Akkor azt hiszem, marad a kirándulójegy, én is azt néztem ki.
Esztergomban lakunk, ezért lenne jó a Párkányi felszállás. :)
Ha csacsiságot írok, bocs, nem az én hibám.
A minap Esztergomból utaztam volna bringával Budapestre. Nem tudtam a vágányzárról. Hulla fáradt voltam már bármihez.
Átmentem Párkányba, hogy onnan haza tudok-e vonatozni. A pénztáros hölgy valami oda-vissza jegyet adott, s így két euróval kevesebb volt, mint csak haza.
Ezt azért írom, mert könnyen lehet, olcsóbban jössz ki te is a kirándulójeggyel, mint a simával.
És elnézésedet kérem az elején történt beszólásomért! Nagy meglepetésemre a máv oldala nem adott ki nekem sem árat. Ilyennel még nem találkoztam.
Ja bocs, ha Esztergomba laksz, akkor Párkányból indulj, mert a kirándulójegy ha nem is bár szerintem valamivel olcsóbb lesz, csak azért jeleztem, hogy nem olcsóbb, mert beleszámoltam a Bp-Esztergom-Párkáby út költségét is. Amiatt lenne drágább!
Miért nem ezzel kezdted? Tehát menj át szerintem oda, és vegyél ott jegyet, vagy próbáld meg online a szlovák vasút oldalán! Mert ha magyar jegyet veszel, akkor nem szállhatsz fel párkányban, mert útmegszakításnak venné, az meg ezzel a jeggyel tilos, így jól megbüntethetne a szlovák kalauz! Bekerülni Budapestre, meg a vágányzár miatt egyáltalán nem lenne célszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!