Sógornőm Angliában dolgozik évek óta,már csalogat egy ideje engem és a páromat,hogy menjünk utánna.Gyerekünk nincs,tehát ebből a szempontból könnyű lenne.Viszont van egy értékes házam,egy hűséges kutyám,ide köt minden.A kutyámat nem tudnám magammal vinni,ismerősöknek se kellene,mert nagytestű harci kutya.Elég sok megélhetési bűnözőlakik felénk,és félek,ha lakatlanná válik a ház akkor mindent lerabolnak majd.Van egy -két ember aki néha elmenne arra,de az szerintem édeskevés.
Ez attól függ mit csinálnál kint, mennyire érné meg feladni az otthoni életet. Mert ha csak valami minimálbéres meló miatt jönnél mint a többség akkor szerintem nem éri meg kockáztatni hogy széthordják a házat a brazilok.
2012. szept. 11. 15:48
2/12 anonim válasza:
Én először kimennék "körülnézni" hogy mennyire tetszik kint az élet, találtok e megfelelő munkát stb.
Esetleg bízz meg egy ismerőst, aki ott lakik akár ingyen is és vigyáz a házra meg a kutyára erre a pár hónapra.
Ha úgy határoztok, hogy kint éltek hosszú távon, akkor meg eladod a házat és elajándékozod a kutyát. Ami persze nem 1-2 nap, de erre is meg lehet bízni valakit.
2012. szept. 11. 15:51
3/12 anonim válasza:
A leírásodból azt olvasom ki, hogy munkának még nem is néztetek utána, csak a sógornőd csábítgat (javíts ki ha tévedek). Első lépésként érdemes lenne itthonról állás után nézni, ha jó szakmátok van, ez is sikerülhet. De ha ez nem is, mindenképp nézzetek utána, hogy milyenek a lehetőségek kint a szakmátokban. Ha csak valami végzettséget nem igénylő, minimálbéres munkát tudnátok vállalni, akkor nem hiszem hogy megérné kimennetek.
Nem írtál semmit arról sem, hogy a nyelvtudásod milyen. Így nehéz tanácsot adni.
2012. szept. 11. 16:02
4/12 anonim válasza:
nem értem a kérdésed! és még ithon vagy? úgy húznám a beleim hogy vissza se néznék! a kutyát hirdesd meg és pont el hiszem hogy ragaszkodsz hozzá meg minden de azért ne irányitsa az életed! hirdesd meg és reménykedj hogy jó helyre kerül oszt avesz!
2012. szept. 11. 16:29
5/12 A kérdező kommentje:
A nyelv nem gond középfok megvan,régen használtam,de majd belejövök.Sógornőm egy szót nem tudott úgy ment ki.Amúgy végzettséget nem igénylő munka,nem ijedek meg tőle csináltam én itthon sokkal rosszabbakat is,sokkal kevesebbért.Ők azt mondják hogy napi 12 órát dolgoznak,de 4 nap alatt megvan az ottani albérletük,+ a rezsi ára.
2012. szept. 11. 17:01
6/12 anonim válasza:
Itt pont erről van szó hogy mennyire éri meg kijönni minimálbérért:
Én nem mennék ki. Angliában sem mindegy, hogy hova kerül az ember, a jó helyeket legalább 500 Ł egy hónapra egy szoba, a rossz helyeket meg sok megélhetési bűnöző lakik. 4 évvel ezelőtt még ki lehetett menni nyelvtudás nélkül is, de már nem éri meg szóval a ti helyzetek más.
Most semmi egyszerűbb munka nincs kint a közvetítőkben, tehát ha a sógornős munka nem jön be, akkor nehezen kaptok másikat.
Végzettséget nem igénylő munkáért ott sem fizetnek annyit, hogy abból rendesen meg lehetne élni és még takarékoskodni is lehessen. Ezért nem éri meg itt hagyni egy jó házat.
2012. szept. 12. 10:11
8/12 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat,teljesen bizonytalan vagyok.A párommal ezen veszekszünk nap mint nap.Sok erőfeszítésembe került mindent összehozni,most meg adjak el kocsit stb.hogy elegendő pénzzel nekivágjunk.Nem úgy ismerem sógornőmet hogy átverne,viszont bármi közbejöhet.A párom meg finoman azzal zsarol,hogy vagy megyek vele vagy nem,de ő mindenképpen nekivág,mert elege van a munkanélküliségből.
2012. szept. 12. 18:03
9/12 anonim válasza:
Menjetek, ezen nem is kell gondolkodni... Ez az orszag katasztrofalis! Anglia egesz mas. Ket dolgozo ember nagyon jol meg tud elni meg minimalberbol is! Nekem csak a parom dolgozik, en otthon vagyok a picivel, de berlunk egy nagy hazat, megvan mindenunk es meg felre is tudunk tenni valamennyit. Otthon milyen jovo varna rank??? Semmilyen! Ne gondolkozz rajta, vagjatok bele! En csak jokat tudok mondani Angliarol....
2012. szept. 21. 15:12
10/12 anonim válasza:
Ja es Munka mindig van, most lenne eselyetek talalni, december utan kevesbe....Itt ahol elunk is tobb magyar keresett melot es talaltak, tobbet is! Elo a borondoket! Es indulas!!!!! :)))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!