Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lehet-e spórolni Londonban...

Lehet-e spórolni Londonban minimábéren?

Figyelt kérdés
Októberben tervezem Londonba utazni és ott munkába állni kezdő angol nyelvtudással. Mennyi pontosan a havi minimálbér? Érdemes kimenni? Lehet spórolni? Mennyi pénzel érdemes nekiindulni?

2012. szept. 10. 20:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha odafigyelsz a költekezéseidre, akkor lehet belőle spórolni, igaz nem sokat, de lehet. Én több, mint fél évig éltem minimálbérből Londonban, aztán szerencsére találtam szakmabeli jobb fizető munkát. 940 font körül kerestem, ebből 450 font volt a szoba bérlés, 130 fontot fizettem a közlekedésre, 120 font ment el étkezésre és 100 fontot költöttem szórakozásra. Összesen havonta 800 fontot költöttem el, tehát havi szinten 140 fontot tudtam megtakarítani. Ma már azonban nem elégednék meg a minimálbérrel, mert ahogy nőtt a fizetésem, az igényeim is vele együtt nőttek.
2012. szept. 12. 17:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Lehet. Ha lejjebb adsz az igényekből.
2012. szept. 13. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Minimálbérből minimál életszínvonalon lehet élni, ami Angliában magasabb, mint Magyarországon, de jól élni és félretenni is a minimálbérből nem lehet. Ki lehet jönni a pénzből, de én pl. nem tudok/tudtam minimálbérből spórolni: vagy hazautaztam x hónap után 4 napra, vagy vettem egy olcsóbb - 200 fontos - netbookot, vagy más kiadás volt. A lakhatás zsebbenyúlós, viszont az élelmiszerek nagy része Angliában a Tescoban olcsóbb, mint itthon. Ami hasznot kint elveszít, a magyarokon megpróbálja a kedves Tesco is beszedni. A 24 pennybe kerülő Tesco Crackers Magyarországon 400+ forint - 420 forint, talán, ha jól emlékszem -, az 50 pennys tonhalkonzerv is 300+ forint, az 1 font 10 pennys sajtból pedig itthon lesz 1.350 forint.
2012. szept. 29. 15:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Bocsi lehet hogy hüjeséget kérdezek mert nem derült ki a számomra a legelöl szolótol.

950 font havi minimál bérrel számoltatok .Kérdésem?Ez a950 ez netto vagy brutto?

Bocs h megkérdezem mert ugye nyilván ez sem a kérdést felvető úr számára ilyen adórendszernél.Ha pedig Brutto 950 röl beszélünk akkor zsebedben már csak 850 landol.vagy még annyise....Minimal wage esetén legalább 100 font az adó.Az hetente kb 25.És még lehet óvatos voltam.Ugyanis minimálbéresként volt hogy 150 et levontak tőlem.És hát valljuk be ne mindegy.

Szoval nem mindegy föleg angliában.(ja amugy 6.19 a min wage 21felett2012óta most lestem rá)Lehet hogy hüjén okoskodom de akkor cáfoljatok meg

2013. febr. 17. 09:22
 15/15 anonim ***** válasza:

#7/14 kapkodjál már a fejedhez mielőtt ideirsz h.jeségeket...Miféle rossz hozzáállásrol beszélsz?

Itt k...rvára nem csak ezen mulnak adolgok.Ha nem vetted volna észre a foruminditó kezdő nyelvtudással EGYEDÜL!! vág neki annak a nyomorult országnak(gondolom még ismeretsége sincs odakinnt)...Kezdő nyelvtudással szerencsés esetben max valami cleaner kitchen porter ,housekeeper esetleg pickerpacker válhat belőle pláne ha még szakmája vagy valami végzettsége sincs.

Persze az egyszerű nyelv és szaktudást nemigénylö munkahelyek piaca maximálisan teritett(a világ mindenrészéről odaérkező hasonló kaliberű versenyzőkkel) Igen is hideg fejjel mérlegelnie kell mielőtt nekivág. főleg akinek nincs túlsokpénze...Mert ugye a magyar nagykövetségnek sem túl nagy biznisz saját költségükön hazarepiteni azon honfitársainkat,akiknek annyi pénzük sem maradt hogy hazarepjegyet vegyenek.Ezért célszerű Nyitott rep vagy buszjegyet venni(amivel egyévenbelül haza bármikor lehet repülni/utazni ha úgyérezzük nem frankó a helyzet) felkészülve minden eshetőségre. Ha nem beszél a fóruminditó angolul kinnt még egy rep/buszjegyet se fog tudni foglalni magának.Mindannyian más és más élehelyzetböl érkeznek oda van olyan aki 500Ł al azsebében megy ki mert lehet hogy ez az össz vagyona..

Azis ha eluszik neki mert ha nem talál semmi melót (természetesen munkakeresés közben fizetni kell a lakbért, enni kell ami valljuk be igy összessségében igen drága mulatság arrafele...(mert nagyon távolra nemgondolkozhat az ember péntektől-péntekig mert akkor persze mindig megjelenik a főbérlő hogy lenyujja a lóvédat).Persze ugyan mit is érthetsz te ebböl az egészből amit próbálok most itt elmagyarázni neked... hogyitt nem csak a hozzáállásról van szó) te bizonyára 5000 fonttal vágtál neki(lesz ami lesz lesz..rom van lóvém)Budapesten ugyis van még 6 kastélyom 4 hotelem meg 9 mazerátim.

Meg még azt is ird ide hogy 3év alatt multimilliárdos lettél angliában Neked én mostmár itt mindent elhiszek mivel én vagyok hiszékeny dezső.A logikárol meg azért ne beszéljünk mert maga világ nem a logikára épül....(te csak azt hiszed)Rengeteg logikátlan dolog van az életben ami müködik.Érthetelen módon ..Kivánom neked hogy legyél gazdag vegyél még sokházat legyen jó munkád érezd jólmagad ott kinnt.Nekem ugyan semmim sincs de azért én (itthonis) elvagyok (egyenlőre)

2013. jún. 22. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!