Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mit tegyek ha Finnországba...

Mit tegyek ha Finnországba szeretnék menni?

Figyelt kérdés

Most leszek gimiben másodikos, és majd ha leérettségiztem ki szeretnék jutni Finnországba tanulni egyetemen vagy főiskolán(vagy itt elkezdeni és ösztöndíjjal kimenni oda).

Aztán ha elvégeztem a tanulmányokat oda is költöznék. (közben a nyelvet is meg kéne tanulni, stb, stb.)

Mit kell tennem hogy elinduljak ezen az úton? Valaki ment már így ki?

2012. aug. 26. 17:10
 1/6 anonim válasza:

Sztem elsőkörben állj neki a nyelvnek, akkor tuti könnyebb lesz ott érvényesülni. AZt már elkezdheted most is. Esetleg neten nézz utána finn egyetemeknek, biztosan van elérhetőségük és meg tudod őket kérdezni. De amint pl Angliában, azért ha nem ösztöndijjal mész, azért pénz is kell hozzá. Ha nagyon jó tanuló vagy és számithatsz ösztöndijra, akkor sztem az után is után tudsz érdeklődni finn egyetemen.

Vagy pl, finn tanszék is van elte-n és úgy tudom nemcsak ott, - kérdés mit akarsz tanulni?

Vagy esetleg finn követség. Sztem azok is megmondják ha megkérdezed. De nyelvtanulást elkezdeném szépen lassan ha mindenképp ez a szándékod. Az egyszer biztos, a finn nyelv szavai nem éppen hasonlitanak a magyar szavakra (egyetlen szót tudok de volt finn kolléganőm aki próbált tanitani de reménytelen eset voltam, annyira mások a finn szavak, hiába vagyunk állitólag rokonságban) -

ENnyi ötletem van! Érdeklődj a fent leirtak szerint, aztán még hátha ir ide bejegyzést vki aki közvetlenül ezt megcsinálta.

ENnyi ötletem van.

2012. aug. 26. 17:22
 2/6 A kérdező kommentje:

Ezek jó ötletek, köszi :)

Az a baj, hogy nincs finn nyelvtanár a közelünkben, max neten tudnék találni valamilyen oldalt...

2012. aug. 26. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ajanlanam az onlyne orakat ha van net es skype akkor konnyen megoldhato es szerintem talalsz fin nyelvet oktato tanart.
2012. aug. 27. 13:55
 4/6 anonim válasza:

GOndolom már tanultál másik nyelvet pl angolt?

Autodidakta módon is lehet tanulni, én igy csinálom. Persze nem mindenkinek jön be. De lehet rajta gondolkozni. Ha van egy nyelv alapnak amit már elég jól elsajátitottál, meg lehet vele próbálkozni! ha van egy technikád, hogyan tanulj nyelvet, nem lehetetlen sőt én már csak igy tudok!

Már bármit meg lehet venni, ha máshol nem a neten, biztosan kapsz finn nyelvkönyvet hanganyaggal! rendelni is lehet akár külföldről, persze ehhez kell némi angoltudás....ezek csak ötletek! bemész egy könyvesboltba és megnézed. Én spanyolt tanulok úgy, h angol könyvből...és autodidakta módon. Net, skype se lehet rossz, itt nincs tapasztalatom. De a könyv olcsóbb.

2012. aug. 30. 22:50
 5/6 Zorall1 válasza:
Menj ki hamarább Finnországba! Majd egy idővel menj különböző helyekre a világon! Minél több helyen élsz annál jobb összehasonlítási alapod lesz és fogsz dönteni arról végérvényesen hogy hol akarsz letelepedni! Ne felejtsd, hogy a finn döntés nem rossz! Magasan szervezett társadalom, fejlett kultúra ahol az adódat visszaforgatják a közösbe! Egyetlen hátránya talán, hogy ha bekövetkezik a nagy természeti katasztrófa a civilizációs szennyezéstől és leáll a Golf-áramlat akkor ott köszönt be elsőként a jégkorszak és a kihalás! Hajrá!
2012. aug. 30. 22:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Most olvastam pár lehangoló tényt, valaki más írta egy másik kérdéshez. Azok szerint ha nincs nyelv nincs munka, 5 vagy 10 év adózás után lehet egyáltalán állampolgárságot kérvényezni! Ez így lehetetlen... Valaki aki megcsinálta?
2012. dec. 31. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!