Kezdőoldal » Utazás » Európa » Francia riviéra-n olt valaki?

Francia riviéra-n olt valaki?

Figyelt kérdés
2 hét múlva megyünk, ilyenkor még meleg a tenger? Néztem az időjárást, de nem nagyon fogja elérni a hőmérséklet a 30 fokot. Nem tudom, hogy ez nem hideg-e a fürdőzéshez. Illetve érdekelnének, hogy milyenek az árak a szupermarketekben és hogy miket érdemes megnézni a környéken. St. Tropez-ban lesz a szállás. Autó rendelkezésre fog állni.

2012. aug. 25. 10:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Én Párizsba voltam és ott nem olyan drágák a boltok hasonlítanak a magyar árakra vagy olcsóbbak, úgyhogy szerintem ha a fővárosba nem drágák akkor máshol sem.

A tenger mivel már jóval északon van és ha nem is ír jó időt akkor szerintem már csak a fekvéséből adódóan egyébként is hideg.

Disneyland tudom messze van de mondjuk oda vagy visszaúton (bár nem biztos hogy ezt könnyű kivitelezni) megnézhetnétek.

Az időjárásról meg csak annyit hogy mi az olaszoknál voltunk és egész hétre viharokat esőt írt, de mégis 40 fok volt és semmi szél szóval amit neten írnak az csak viszonyítási alapnak jó, de másnak nem

JÓ UTAT és NYARALÁST

2012. aug. 25. 11:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Én már többször voltam ott, az év különböző időszakában. Ilyenkor is lehet fürdeni a tengerbe, a tenger nem hűl ki olyan hamar, mint pl a Balaton. A 30 fok ott nagyon jó hőmérséklet, de még a 27-28 is, ha süt a nap.

A szupermarketban nem drágák a dolgok, persze vannak drágák is, de vannak saját márkás termékek kedvezőbb áron.

A látnivalókról, hát St Tropezben egyértelmű, hogy a csendőrök házát nézd meg, illetve a kikötőt. A kikötő mellett van a citadella, oda is érdemes felmenni, nagyon szép kertje van, és szép onnan a kilátás.

Aztán autóval sorra végig lehet járni a környező városokat, ahol mindenképp érdemes megállni, az Antibes, Nice, Cannes, Menton, Eze, Monaco. St Tropez-től visszafelé is vannak nagyon szép helyek, apró tengerparti városkák, amik nem ennyire híresek, de nagyon szépek. Ilyen pl Cavalliére vagy Lavandu. Aztán ha még messzebb is el akartok menni, akkor ajánlom még a Bandol nevű várost, ami már Marseille-hez van közel, de szerintem legalább olyan szép mint St-Tropez, de nem annyira felkapott.

Szerencsétek van hogy 2 hét múlva mentek, mert lassan vége a főszezonnak, ilyenkor már közlekedni is lehet. Mert főszezonban St Tropez környékén akkora a forgalom, hogy van hogy órák hosszat kell araszolni két város között, ami miatt az ember kedve is elmegy a kirándulástól.

2012. aug. 25. 18:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos információt!:)
2012. aug. 25. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!