Kezdőoldal » Utazás » Európa » Most voltam Romániában. Mi ez...

Most voltam Romániában. Mi ez a nagy fejlődés?

Figyelt kérdés
Rengeteg új házat, milliomosnegyede láttam. És ezek hat éve nem voltak ott. Majdnem minden falu szélén sorakoznak az újonnan épült szép házak. Sok új jó kocsi. Minden nagyvárosban pláza. A főutak mentén bevásárlóközpontok. Auchan, Cora, Kaufland, Carrefour. És az utak jó minőségűek. Láttam az út mellett vasúti síneket. Gondoltam, itt is olyan rosszak a vonatok, mint Magyarban. De nem. Egy Siemens vonat jött, amire az volt kiírva, hogy Brasov-Bucuresti. Tehát nem is nemzetközi. Átutaztam az országot, és rengeteget fejlődött. Utánanéztem az átlagkereseteknek, és ugyanannyi, mint nálunk. De a román vidék mégis fejlettebnek tűnik, mint a magyar vidék, mert a magyar vidéken nem épülnek új házak, nem járnak jó vonatok, ott meg igen. A tengerpart is gyönyörű. Sok a hotel.. stb. Kellemeset csalódtam. Fejletteb, mint Magyarország.

2012. aug. 13. 16:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Minden faluban van sportcsarnok? Az nagyon jó! :)
2012. aug. 14. 22:01
 12/19 anonim ***** válasza:
56%
Jó-jó, viszont a falusiak nagyon nem tartják tisztán.
2012. aug. 15. 14:43
 13/19 A kérdező kommentje:
De legalább vannak modern sportcsarnokok. :) Az egy dolog, hogy az emberek nem takarítják... :)
2012. aug. 15. 15:52
 14/19 anonim ***** válasza:
40%
Nem, hogy nem takarítják. Ganés cuccokban mennek be, tornaórára oda viszik a cigányköjköket, azt hiszed, azok ügyelnek? A társadalom romokban hever, a románok 95 százaléka utálja a magyarokat teljes szívéből, aki megszólal a nagyobb román városokba magyarul azt leszurkodják és kibelezik. 2 példa is volt. Lehet, hogy a románok felvettek egy csomó kölcsönt, és építkeznek esztelenül, de a társadalom nem fejlődik. Remélem el tudok majd húzni innen mihamarabb a szüleimmel együtt..
2012. aug. 15. 19:15
 15/19 A kérdező kommentje:
A magyarországi társadalom se fejletteb. Itt is annyi cigány van, mint Româniában, és buta emberek itt is vannak
2012. aug. 15. 23:29
 16/19 anonim válasza:
100%

Fúúú én úgy utálom itt. A románok lenézik a magyarokat, nehéz a megélhetőség. Én utálok itt suliba járni, a román nyelvet és az országot is. Nincsenek lehetőségek.

Szinte minden félévben voltam Budapesten és nagyon szeretem ott. Debrecenbe és Miskolcon is jártam. Ha minden jól megy akkor kiköltözünk Budapestre, Nyáron megint megyünk egy hónapra, hogy tudjunk elrendezni amit kell.

Alíg várom már hogy megszabaduljak ettől az országtól.

16/L

2013. febr. 23. 20:49
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó! Ha egy csöppnyi eszetek is lenne nem jönnétek ide!! Komolyan mondom 200km arrébb Bécsben 1000xjobb menjetek inkább oda!!!
2014. ápr. 19. 00:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, a társadalom nem fejlődik. A mostani elnök (Johannis, aki egy német személyiségű úriember) nagyon jó, de a románok mentalitásán nem lehet változtatni. Csodálom, hogy megszavazták, de örülök.
2015. szept. 29. 20:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Különben most kaptunk egy új helyi vonatot, nagyon modern. Szeben-Segesvár-Székelyudvarhely vonalon jár, abszolút vidéki járat, mégis viszonylag új, áramvonalas vonat. Csodálkozom.
2015. szept. 29. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!