Kezdőoldal » Utazás » Európa » Római utazás? (sürgős)

Római utazás? (sürgős)

Figyelt kérdés
Szerveztem a családnak egy kis kiruccanást Rómába, vonattal mennénk, mivel az egész család vasutas... kerestem infókat de egyik honlap ezt a másik azt írja. Pl. most olvastam hogy a vonatjegyeket nem csak a kalauz érvényesíti, hanem az állomáson is kell, ez vonatkozik a FIP-jegyre is ? Aztán milyen megoldások vannak a Wc-kel kapcsolatba (Hol, mennyibe kerül stb.)Érdemesebb sétálni vagy a tömegközlekedést igénybe venni? Csak a főbb látni valókat szeretnénk megnézni, most csak egy nap városnézés fér bele. Illetve még az étkezés...Milyen árakra számíthatunk? ( Azt mindenhol olvasom hogy drága, de hátha valaki ismer valami kivételt :) ) A válaszokat előre is köszönöm !

2012. aug. 12. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
A vonatot nem tudom, de azt igen hogy a főbb látnivalókra nem elég egy nap. Csak a Vatikánra és a környékére lehet számolni egy egész napot! Sok helyen kapni szendvicseket, az se olcsó, de azért az még megfizethető.
2012. aug. 12. 23:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én gyerekkoromban voltam vonattal és rohadt hosszú út volt. Én a helyedben azért szétnéznék a repülőjegyárak között is, mert én pl. pár hete jártam meg 4.000,- Ft-ból, annyiért pedig nem érdemes a vonaton zötykölődni egy teljes napot.

A FIP jegyet biztosan nem kell az állomáson érvényesíteni, főleg, hogy nem is ott szálltok fel a vonatra, hanem idehaza.

Szerintem egy napra is el lehet menni (most én is annyit voltam), de nyilván nem lehet mindent megnézni, de arra elég, hogy fő látnivalókat megnézzétek és kicsit beleszagoljatok a városba.

Gyalog is elég jól bejárható a város, bár én vettem napijegyet és mikor fáradt voltam már, akkor inkább metrózgattam.

Az árak kb. duplája, mint idehaza, pl. a pizzák olyan 10 EUR körül vannak, egy félliteres kóla a boltban 1,5 EUR.

Nyilvános WC nem sok van, egyedül a metróállomásokon láttam automatát. Én az étteremben, illetve egy Burger King-ben oldottam meg a dolgot.

2012. aug. 13. 00:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha vonattal mesz, akkor elso allomas velence, utana erdemes megvarni az ejjszakai ( treno regionale) vagyis ejjszakai szemelyvonatot, 45 euro, ha nappal megy akkor 70 euro, vagy expresszel azaz EUROSTAR ami 280km|oraval 2 ora 50 perc alat roma terminibe er az 90-100 euro! Roma eleg olcso a tobbi varoshoz kepest, pl Roma Termini alomas azaz akozponti fopalyaudvar kornyeken 25 euro/ fo/ejj tol mar van szallas,de vigyazz este a Termini kornyeken sok a bevandorlo, Roma este 10 utan kicsit veszelyes, de nem gaz csak a taskadra ugyelj, sehol ne tedd le! Kave mindenhol 80cent , kapuccino 1 euro, 1 euro 20cent korul van, etterem atlagosan fejenkent 8-12 euro korul mozog, a busz es villamosjegy 1.50, a 3 napos turista jegy 15 euro! Jo utat, es ha tanacsolhatom, romatol csak 25 perc vonattal Chivitaveccia, a Romai tengerpart, vagy Nettuno 40perc es csak 3 euro! Ki ne hagyd ha szereted a tengert! Jo utat, amugy Romaban laktam 6 honapot!
2012. aug. 21. 14:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Amugy bocsanat meg hozzatennem , hogy miert zotykolodsz 12-14 orat vonattal draga penzert, mikor a Wizzair Budapest Romajarata csak 15000ft (olcsobb mint a vonat) es csak 1 ora az ut?????
2012. aug. 21. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!