Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy lehet megvalósítani azt,...

Hogy lehet megvalósítani azt, hogy kiköltözzek egyszer Párizsba, vagy legalább is valamelyik nagyobb városba Franciaországban?

Figyelt kérdés
Most kezdtek divattervezői szakmát tanulni, 19 éves vagyok,és itt van lehetőség nyári gyakorlatot Párizsban tölteni, ezért nagyon fogok tanulni. Hogy lehetne megvalósítani azt, hogy egyszer majd ott is maradjak???Milyenek ott a lakásárak(egy nem túl nagy, semmi extrával felszerelt,egyszerű 2 szobás).Annyi embertől hallom hogy itt ott kint él.De munka nélkül nem költözhetek ki, de ha nem vagyok ott hogy keresek munkát? Valaki, aki tapasztalt ebben leírná,hogy megy ez? Nagyon megköszönném!!!

2012. aug. 5. 21:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Éltem kint Párizsban. Tudnod kell hogy Párizs,sőt Franciaországban szinte mindenhol a legdrágább mulatság a szállás( akárcsak Londonban) Egyenlőre nem is tudnál lakást bérelni,mert elvárnak pár hónap bejelentett munkaviszonyt.

Azt sem árt tudni,hogy nem könnyű állást szerezni,mert eléggé elvárják a francia nyelvtudást.

Otthonról csak úgy tudsz munkát szerezni,ha az adott cég ahol dolgozol majd,ő közvetít ki. Vagy megtalálod a megfelelő ügynökséget aki eléggé megbízható lesz számodra. Én inkább az egyéni kiutazást,és egyéni munkakeresést ajánlom.

Az álmod valóra válhat ha

1. tanulod a nyelvet

2. el kezded már most gyűjteni a pénzt rá,hogy anyagi helyzeted ne hátráltasson.

2012. aug. 5. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) 5 éve tanulok franciául, suliban végig 5 voltam(gimiben). Van egy kis pénzem is félre téve, szerencsére nem kötött hogy csak Mo-n vehetek lakást. Azért tudom hogy van még mit tanulnom, nehéz lesz, de szeretnék megküzdeni érte, nem akarok itt maradni.Párizs annyira szép, és a közlekedés is sokkal egyszerűbb, azért a lehetőség is több
2012. aug. 5. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Na akkor sok szerencsét és sok kitartást kívánok.. Ha tanulsz (bár az iskolában tanult nyelvekkel sokszor az a baj,hogy élesben nehezen tudják használni az emberek,mert a szlenget nem tanulják meg. A franciák elég sokszor szlengben beszélnek, ami nem meglepő,hiszen mi magyarok is )

Igyekezz többször beszélni ha tudsz olyanokkal akik franciák, igyekezz sok francia filmet nézni.

A pénzt meg gyűjtsd szorgalmasan mert bizony arra lesz a legnagyobb szükséged egyszer.

Bár nem akarom elvenni a kedvedet,de ne csodálkozz majd ha kint élsz egy ideje és a "rózsaszín köd" elmúlik majd. A közlekedés borzalmas (főleg reggelenként, és elhiheted nekem,rosszabb mint a reggeli deáktéri metró forgalom)

Párizs meg ott szép amit a turistáknak kötelezően látni kell. Vannak kerületek amik borzalmas állapotban vannak, vannak kerületek ahová fehér ember jobb ha nem megy, főleg ha külföldi..De hát ez is Párizs része..Egyébként koszosabb mint London vagy Budapest..

Viszont ha már kint élsz akkor ismerd meg az országot,és látogass el sok híres kastélyba..Egyes kastélyok a világ legszebb kastélyai (szerintem) Tööbb mint 100 kastély van,és bőven van mit nézni..

Pl:

Chambord kastély

Chenonceau-kastély

Cheverny-kastély

Vagy ott van a híres marseille kastély de ez elég messze van Párizstól. (csak megjegyzem Marseille sokkal szebb város mint Párizs)

2012. aug. 5. 21:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Munka nélkül is kiköltözhetsz, ha van elég kezdőtőkéd. Kimész, kibérelsz egy szobát, aztán elindulsz munkát keresni. Valamit tuti találsz, első pár hétben-hónapban nem szabad válogatni. Konkrétan nekem Franciaországgal nincs tapasztalatom, de ez mindenütt így működik valószínűleg.
2012. aug. 6. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!