Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a véleményetek Izlandról,...

Mi a véleményetek Izlandról, az izlandi emberekről és az izlandi nyelvről?

Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 11:42
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Egy sziget az Atlanti óceán északi részén. Kis része a sarkkörön túl van. Egyben ország is, amelynek területe ez a sziget, és még sok hozzá közel eső kisebb sziget.

Olyan emberek, akik az imént említett országot érzik hazájuknak. Genetikailag a kelta és a skandináv népekhez állnak legközelebb.

Olyan nyelv, amit az imént említett emberek beszélnek. Az élő nyelvek közül az egyik legközelebbi az őskeltához.

2012. aug. 4. 12:08
 2/3 anonim ***** válasza:
81%
Igazából kis ország, ami valakinek bejönn valakinek nem. Amikor én voltam nekem tetszet, az emberek kedvesek, mindneki beszél angolul, biztonságos. Viszont nagyon drága ország és az időjárás sem a legjobb. Mi nyár közepén voltunk alig volt 20 fok. Az ország nagyon szép, viszont vannak nagyon kihalt részei is az országnak. Kevés a fa, ami nekem furcsa volt. A nyelv szerintem kacifántos, tele van furcsa betűkkel. Úgy hallottam, hogy nem könnyű ott élni sokaknak van két munkája, hogy megtudjon élni. Ami nagyon tetszet, hogy kevesen laknak ott mégis minden megtalálható, nagyon jó éttermek vannak és rengeteg a látnivaló. Nem laknék ott, de turistaként megint elmennék Izlandra.
2012. aug. 4. 20:45
 3/3 anonim válasza:
Izland az egyik leggyönyörűbb hely a világon. Olyan mintha egy kis földdarab lenne, amit még nem rontottak el, természet mindenhol. Az izlandi emberek nagyon kedvesek, bár a kultúrájukból kifolyólag zárkózottabbak, mint mi. Az izlandi nyelv szerintem szép, de nagyon nehéz megtanulni, viszont ha egyszer sikerül, akkor az 1000 éves tekercseket is eredetiben olvashatod, hiszen ők még mindig azt a nyelvet beszélik, ami egykor a vikingek nyelve volt. Hihetetlen hely. :)
2012. nov. 6. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!