Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországi megélhetéshez...

Németországi megélhetéshez mennyit kell keresni?

Figyelt kérdés
Egy 4 tagú család esetében (2 szülő és 2 gyerek) mennyi bevételnek kell lenni havonta minimum, hogy szerényen, de biztosan megélhessenek belőle? Tudom, hogy igényektől is függ, semmi extrára nem gondoltam. Innét már lehet kalkulálni, hogy mennyi fizetésért éri meg kimenni. Gondolom, két 800 Euro-s fizetés még nem igen fedezi a költségeket. Vegyük figyelembe, hogy ált. iskolás és leendő óvodás gyermekekről van szó.

2012. júl. 28. 13:48
 1/6 anonim válasza:

No, ez engem is érdekelne :)

Ha jól tudom, lakás bérlés kb. 300 eurótól + rezsi. Az étel árak nem vészesek, mármint az itthonihoz képest nem drágább lényegesen.

2012. júl. 28. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon függ attól, hogy Németo. melyik részéről beszélünk. Ny-Németországba 1200 Euró/fő alatt én biztos nem mennék ki a helyetekben.
2012. júl. 28. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem, ha van két gyerek, akkor 1200-1300 € nettó/fő alatt nem érdemes kijönni. Én egyedül élek, és nettó 1950 €-t keresek, tudok félre is tenni, jut mindenre, de gyerekkel egész másképp lenne. A két 800 €-s fizetés az idekinn semmi! Abból magatokat még csak-csak eltartanátok, de gyerekeket már nem. A lakhatás, közlekedés, szolgáltatások azok amik drágábbak mint otthon, a bevásárlás nagyjából hasonló vagy csak kismértékben drágább, viszont a minőségbeli eltérés az jelentős.
2012. júl. 28. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
800 Euróból még 1 fő is csak nagyon spórolósan jön ki...
2012. júl. 28. 18:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek. Akkor netto 1200-1500 Euro alatti összeggel nem is érdemes foglalkozni. Gondolom, az iskola és az óvoda is komoly kiadás az albérlet, rezsi, biztosítás... mellett.
2012. júl. 28. 18:41
 6/6 anonim ***** válasza:
igen, sajnos ezek jelentős kiadások.
2012. júl. 28. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!