Kezdőoldal » Utazás » Európa » Berlin éghajlata jobban...

Berlin éghajlata jobban illene hozzám (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Nem jártam még Berlinben, de sok időjárási statisztikát nézegettem.

Én olyan ember vagyok, aki nem szereti a téli mínuszokat (tehát ha sűrűn van -10°C alatt), de ugyanakkor a nyári 30°C feletti hőmérsékletet sem tudom elviselni.

Ezek alapján szóba jöhetne még London is akár, hiszen ott ritka a mínusz, és 30°C felett sincs túl gyakran a hőmérséklet, viszont nagyon keveset süt a nap, és sokat esik az eső.

De ahogy olvastam, Berlinben sincs túl gyakran 30°C felett a hőmérséklet, és a tél sem olyan hideg, mint Budapesten, és sokat esik ugyan az eső, de közel sem annyit, mint Londonban (vagy Párizsban).

2012. júl. 7. 01:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem vennék rá mérget, hogy Berlinben kevesebb az esős nap, mint Párizsban. Lehet, mennyiségre nem esik annyi eső (nagy felhőszakadások ugyanis ritkán vannak, bár azért előfordulnak persze), viszont egyes évszakokban gyakorlatilag mindennap esős az idő.

Kemény téli mínuszok nincsenek, de a nedves és szeles levegővel a 0 fok körüli hőmérséklet is nagyon hidegnek tud ám érződni Berlinben. Szó nincs arról, hogy kevésbé fázna az ember télen, mint Budapesten.

2012. szept. 12. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!