Ha az "igazi Olaszország" Rómától délre található, akkor az igazi Spanyolország pedig Madridtól délre, az igazi Portugália pedig Lisszabontól délre?
utolsó :D:D
egyébként sztem ez az "igazi Olaszország" arra vonatkozik, hogy ott észak és dél között elég nagy különbségek vannak a gazdaság, az éghajlat, és sok esetben a mentalitás között, és ezért szokták mondani, hogy az igazi Olaszország délen van. Mivel Spanyolroszágban és Portugáliában ez nem figyelhető meg ennyire erőteljesen, ezért sztem ott ez nincs így.
Az igazi olasz kultúra valóban Dél-Itáliában található meg. Másképpen: ami elképzelésünk van Olaszországról, azzal valszeg a déli területeken találkozhatunk inkább. Észak erősen iparosodott, a gazdaság a kultúra rovására megy. A déli rész szegényebb, de annál hangulatosabb.
Spanyolországnál is hasonló a helyzet! Mi jut eszünkbe erről az országról? Flamenco pl. Sokan azt hiszik, ez spanyol jellegzetesség, pedig nem, hanem andalúziai, ami ugye déli terület.
2-es vagyok.
Nem azt írtam, hogy ez Portugáliában nincs így, hanem hogy nem figyelhető meg ennyire erőteljesen.
Portugália északi és déli része között nincs akkora ellentét, mint Olaszországban, pl. a munkanélküliségban. Dél-Olaszországban sokkal nagyobb a szegénység, a bűnözés, mint északon ott van a maffia, és azok a tipikus már-már közhelyesnek számító olasz sajátosságok, ami mindenkinek eszébe jut ha Olaszországra gondol. Portugáliában ez közel sincs így.
Porto a Föld legcsapadékosabb városa!
2-esnek igaza van, hiába piros... Az igazi Finnország az konkrétan Borsod megye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!