Valaki tud segíteni skóciai túrisztika kérdésben?
Nagyon köszönöm a segítséget! Ezt a citylink-et észben tartom.
Egyébként Edinburgh-ot semmiképp nem hagyjuk ki (6-ra azt terveztük) és oda könnyen el is tudunk jutni. A 16-18-ra pedig 1 Felföld, 1 dél-Skócia és esetleg egy szigetes kirándulást terveztem (útikönyv alapján). Persze kocsival könnyebb lenne egy körütat megtenni, mert oda és akkor megyünk, amikor mi akarunk. Mindenesetre az általad említett célpontok szintén be vannak tervezve, meglátjuk mit tudunk megvalósítani.
Köszönöm mégegyszer, és ha még bármi eszedbe jut, szívesen fogadom! Üdv: julius5
Szívesen! A szigetekkel időjárási szempontból óvatos lennék (nekünk sikerült kikapni Skye-t nulla látótávolsággal, az rossz poén). És (nem tudom, gondolkoztatok-e rajta) a Ben Nevis megmászása is... hát, kihívás időjárásilag. Hírhedten szar az idő rajta, elég kicsi az esély felmenni normális körülmények közepette.
Ha a Felföldön kerestek szállást, mi Fort Williamből csillagtúráztunk, és itt ( [link] szálltunk meg. Nagyon jók a tapasztalatok, a tulajdonos hatalmas arc, csak ne igyál előtte angol sört, mert azt leszólja :))) Hárman voltunk, van egy különálló háromágyas házrésze.
Nagyjából ugyanezeket ajánlanám. A Ben Nevis még tök ködben is megéri (egy kicsit azért mindig széthúzzák a függönyt). A szigetek felejthetetlenek, például Orkney, de ahhoz több idő kell. Szerveznek egy napos társasutakat a Fife félszigetre Edinburghtól északkeletre, St. Andrews felé. Azt is nagyon tudom ajánlani.
Mindenképp menj be Glasgowban egy utazási irodába, és keress kastélyokat, szinte biztos, hogy szerveznek utakat ilyenekbe. Mi a Loch Nes és Loch Lomond környékét bérelt biciklikkel jártuk be, nagy élmény volt. Utóbbi vonattal Glasgowból könnyen elérhető, bicikli pedig helyben.
Igen, az időjárás szeszélyességéről olvastam, azt nem nagyon tudjuk befolyásolni. Mindenesetre lehetőségeinkhez mérten felkészülünk.
Ahogy a bevezetőben írtam, az idő rövidsége miatt elsősorban a könnyen megközelíthető helyeket keresnénk fel, tehát (bár felírtam) valószínűleg a Ben Nevist nem fogjuk megmászni.
Esetleg még tudtok olyan természeti szépséget ajánlani, amiket érdemes megnézni és elérhető közelségben van? Pl: Grey Mare's Tail, Galloway Forest Park, Standing Stones (Arran sziget)...stb Egyébként a várak és kastélyok a kedvenceim, abból biztosan lesz elég.
Köszönöm újra valaszaitok! Szép napot: julius5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!