Kezdőoldal » Utazás » Európa » Tudok menni Szlovákiába?

Tudok menni Szlovákiába?

Figyelt kérdés
Szombaton mennék Szlovákiába,16éves vagyok.A gond az hogy nincs személyim és csak három hét múlva lesz kész és mivel ez lenne az első ezért ideiglenest sem kapok sem lakcímkártyát.A kérdésem az hogy így tudok menni Szlovákiába?Mert én úgy hallottam hogy talán nincs is már vám,de ha még is van akkor nem jó a diákigazolványom?

2012. jún. 18. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"Vám" az már nincs, de bármikor előfordulhat, hogy igazolni kell mgad. Illetve ha busszal, vagy egyéb tömegközlekedéssel mész, akkor ott fel kell mutatnod.

Útlevél?

(Vagy, de ezt nem én mondtam tesód személyie, aki nagyon hasonlít rád?)

2012. jún. 18. 16:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Se útlevelem,sem tesóm nincs.Ez a problémám.
2012. jún. 18. 16:13
 3/11 A kérdező kommentje:
Diák igazolvány nem jó?
2012. jún. 18. 16:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A vámos régen sem izgatta magát az irataid miatt és most sem teszi. A határon nincs semmi. Onnan tudod, hogy átmentél, hogy odaát több szlovák feliratot fogsz látni, mint ideát. Ennyi. Ha van nálad mobil, akkor kapsz egy sms-t, hogy Üdvözöljük Szlovákiában!

Az un. schengeni határokon belül a határátlépőknél semmiféle ellenőrzés nincs. Annak a kockázata, hogy kint ellenőrizzenek kb. ugyanakkora, mint itthon. Ha belefutsz egybe, akkor gáz-géza van. Akkor két dolog lehet. Lecsesznek, s elengednek. Másik, hogy bevisznek a rendőrök, kihallgatnak, s lecsekkolnak.

Az említett országokban mélységi ellenőrzés van. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizhetik az irataidat, a tartózkodásod jogszerűségét a lakásotok előtt 2 méterre is, de ha Oslóig szaladsz, akkor ott is.

2012. jún. 18. 16:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Diákigazolvány egy szó, de nem jó. Jogosítvány sem.
2012. jún. 18. 16:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Az nem jó ha ilyen van nálam hogy:Diákigazolvány,Adó igazolvány,Hatósági bizonyítvány,Hatósági bizonyítvány a személyazonosító jelről és Születési anyakönyvi kivonat,valamint egy papír ami igazolja hogy a személyi igazolványom csináltatása folyamatban van?
2012. jún. 18. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha tizenhétmilliószor kérdezed meg, akkor sem tudunk mást írni, hogy érvényes személyi igazolvány és útlevél jó csak. Semmi más.
2012. jún. 18. 16:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Jó bocsi,csak ideges vagyok hogy nem tudok menni Szlovákiába.
2012. jún. 18. 17:13
 9/11 anonim ***** válasza:
Mehetnél így is, de ha igazoltatás van nem örülnek neki a rendőrök - magyarán nem legálisan tartózkodnál ott. Én azt mondom, várd ki azt a 3 hetet, mintsem hogy kockáztass.
2012. jún. 18. 18:30
 10/11 A kérdező kommentje:
De ezt a kirándulást most szombatra szervezték és ami a legrosszabb hogy nekem csak 3napja szóltak.
2012. jún. 18. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!