Bulgáriában mik a tradícionális ételek? Melyik miből készül, mit érdemes megkóstolni?
Figyelt kérdés
Szeptemberben Bulgáriába utazunk és azt szeretném kérdezni hogy ott mik a tradicionális ételek? Melyik miből készül, mit érdemes megkóstolni?2007. aug. 15. 14:04
1/6 anonim válasza:
Bár görög eredetű, de a helyiek esküsznek rá, hogy bolgár specialitás (nem szabad vitatkozni velük, mert szerintük a görögök és törökök lopták tőlük) a töltött szőlőlevél.
2/6 anonim válasza:
Bolgár feta sajt nélkül ne gyere haza. Jobb mint a görög.
3/6 anonim válasza:
Tudom, régi a kérdés, de hátha hasznos lesz még valakinek:
sopszka-saláta, tarator, gyuvecs, muszaka, töltött paprika, kebapcse, küfte
4/6 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! Nem baj hogy most válaszolsz, szeptemberben voltunk Bulgáriában de annyira megtetszett hogy már júniura le van foglalva a következő nyaralásunk ugyan oda. Köszi mégegyszer!
2008. ápr. 2. 18:47
5/6 anonim válasza:
Bolgár feta, tényleg jobb mint a görög, és sokkal olcsóbb, mint itthon. Én egy seftestől vettem a vonaton a határnál vagy másfél kilót, de többet kellett volna. Persze ÁNTSZ ellenőrzés nélkül ez igen kockázatos :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!