Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bringás-kempingezős kirándulás...

Bringás-kempingezős kirándulás Horvátországba. Tippek?

Figyelt kérdés
Fejembe vettem, hogy idén nyáron letekerek a tengerhez. Mivel szállásra nem nagyon van pénzem, a vadkempingezést meg büntetik, ezért arra gondoltam, hogy elindulok egy sátorral, aztán keresek kempingeket. Kérdés, hogy mennyire életképes ez az ország belső részein, vannak-e kempingek, illetve milyen árakra számíthatok 1-1 éjszaka esetén?

2012. jún. 6. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
10%

Megnézted a kemping árakat??

Megnézted, hogy hány km-t kellene letekerned??

...és hegynek felfelé is??

Autópályán is min. 600 km. de országúton, sokkal több!

+ a visszaút.

Azután még választhatsz majd, ha az erdei utakon bicajozol,

hogy a medvék kergessenek-e, vagy a farkasok...

2012. jún. 7. 06:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Ehh. Igen, megnéztem a távokat és a szintkülönbségeket, és úgy döntöttem, meg tudom csinálni. Ha mégsem, legfeljebb visszafordulok. De nem én lennék az első, aki megcsinálja.

Kemping árakra vonatkozóan meg nem találtam információt, ezért érdeklődöm itt. :)

2012. jún. 7. 08:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi is gondoltunk erre, mert mi sokat biciklizünk és szeretünk is. De végül horvát helyett Salzburg lesz az uticél. Ennek több oka is van. A legfőbb, hogy minket az jobban vonz, sok szép tó van arra, amikben szintén meg lehet mártózni és hegyek. Ugyanakkor nem a hegyre tekerünk, tehát nem lesz annyira durva.

A másik ok, hogy végig van bicikli út oda, és mi nem annyira szeretnénk kocsik közt tekerni.

De mikor szó volt róla, hogy horvátba menjünk, akkor találtam ezt a leírást.

[link]

Sok sikert és jó szórakozást! :)

Ne törődj az első válaszolóval, azt se tudja mit beszél..

Amúgy szállást ha ügyes vagy megoldhatod couchsurfing-gel is. Mi sokszor használtuk már az oldalt.

Ő is Horvátba tekert.

[link]

2012. jún. 7. 08:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Lecsekkoltam az úti beszámolókat, érdekes, hogy a vadkempingezés tiltott mivolta ellenére útközben többen is csak úgy lesátraztak éjszakára a híd alatt, tó partján, satöbbi. Talán ezt csak a tengerparton veszik ilyen komolyan (remélem), az ország belső részein nem. A tengerparton meg találtam kempingeket, úgy látszik, 16 euró/éj egy főre a norma, úgyhogy tűrhető. Útvonaltervet készítettem, 640 km, összesen kb. 4000 m szintemelkedéssel kell számolni, erre még rá kell edzenem :)
2012. jún. 24. 12:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze ha valakinek van még infója, ötlete, tippje, azt szívesen veszem. :)
2012. jún. 24. 12:09
 6/9 anonim ***** válasza:

"Ne törődj az első válaszolóval, azt se tudja mit beszél.."

Az első válaszoló, történetesen éppen ott lakik!

De hát itt mindenki olyan okos, hogy kár is felhívni a figyelmet bizonyos helyi veszélyekre.

2012. jún. 25. 16:52
 7/9 A kérdező kommentje:

OK, akkor mégis hadd kérdezzem meg, milyen gyakran fordul elő ilyesmi? Mert én eddig ahány forrást olvastam, mind azt írja, hogy egyáltalán nem gáz Horvátországban a bringázás. Szóval pl. ez az útvonal mennyire veszélyes, mennyire lehet medvékre ill. farkasokra számítani?

[link]

2012. jún. 25. 19:37
 8/9 A kérdező kommentje:

Hehe, rossz útvonal. Erre gondoltam:

[link]

2012. jún. 26. 13:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Mindenhol kint vannak a farkas- és medveveszélyre felhívó Kresztáblák!!!

de itt van pl egy cikk:

[link]

2012. jún. 26. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!