Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mitől lesz egy város 'élhető'?...

Mitől lesz egy város 'élhető'? Berlint miért tartják az egyik legélhetőbb városnak?

Figyelt kérdés
2012. jún. 2. 22:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt nehéz megmondani, sok mindentől függ, nagyon sok apró részlet van, ami egy kicsit javít az élhetőségen, és nem is csak egyféleképpen lehet egy város élhető. Például ott van Milánó, ami jó bérszínvonalával, vibráló kulturális életével viszonylag élhető helynek számít, de nem csak a jó fizetésektől lesz egy város élhető, jó példa erre Kisinyov, ahol ugyan a fizetések nem túl jók, de a tágas sugárutak és a hatalmas zöldterületek (Európa legzöldebb fővárosa!) miatt a környezet kellemesnek mondható, emellett jó a tömegközlekedése, így az is egy élhető város. Berlinben még nem voltam, így azt konkrétan nem tudom megmondani, hogy az miért olyan jó hely.
2012. jún. 2. 22:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Keress rá hogy készül egy ilyen lista. Neked mi a fontos? Mik lennének a szempontjaid?

Én ezeket venném bele:

-kulturális lehetőségek

-közlekedés

-tisztaság, zöldfelületek

-munkahelyek

-időjárás

-közbiztonság

Voltam Berlinben, élnék is ott. Jók a fizuk, van minden, és hangulatos hely.

2012. jún. 3. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!