Kezdőoldal » Utazás » Európa » A Plitvicei tavalhoz szeretnék...

A Plitvicei tavalhoz szeretnék menni. Hogy induljak neki az út szervezésének?

Figyelt kérdés
Soha nem utaztam még igazán semerre, illetve soha nem intéztem még semmit utazáással kapcsolatban. Most szeretnék a barátnőmmel olyan "csajos" hétvégét csinálni. Azt találtuk ki, hogy kocsival elmegyünk a Plitvicei tavakhoz egy hétvégére. Hogyan álljak neki megszervezni? Esetleg ha bemegyek egy utazási irodába ott ajánlanak szállást, meg amit kell? Előre is köszi mindenkinek
2009. jún. 28. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Mehetsz utazási irodába, de akár a neten is foglalhatsz magatoknak szállást. Beírod a google-ba valamelyik környező település nevét és hogy szállás (accomodation, apartman, hotel stb.), aztán válogathatsz a találatok között. Aztán már csak valutát kell váltani (kuna az ország pénzneme, de szinte mindenhol elfogadják az eurót is) és teletankolni az autót.
2009. jún. 28. 23:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Én 19 éves vagyok, de ha ilyen útra kerülne sor, én nem mennék utazási irodához. Sokszor jóval olcsóbban kijössz, ha magadnak szervezed meg a dolgokat. Nincs más dolgod, csak a térképen rábökni egy közeli településre, majd a keresőben ezerféleképpen rákeresni annak a településnek a szállás helyeire (ahogy az előttem szóló írta accomodation, hotel, hostel, bungallow, campsite + település név, de ahogy láttam Plitvicéhez amúgy is ezer találatot ad ki), esetleg, ha nem megy, akkor egy következő településére keress. A "turista paradicsomok" mindig tele vannak szállással, ahhoz hogy olcsóbbat találjatok jobban szét kell nézni, de nem lehetetlen. A lényeg hogy ha írtok angol nyelvű jelentkezést valamelyik szállásra, akkor mindig várjátok meg, hogy visszaigazoljanak, hogy igen van akkorra hely, mehettek (Egy belga barátnőm nagyon pórul járt, amiért nem várta meg, nem is lett szállása). Ezt érdemes kinyomtatni és magaddal vinni, hogy ha baj van tudj mire hivatkozni.

Aztán érdemes körbe nézni, hogy miket szeretnétek megnézni a hétvége alatt, és összezsúfolni úgy a programot, hogy minden beleférjen amit akartok, ha már ott vagytok ne maradjon ki semmi, amit csak kicsit is megnéznétek.

Ha ez is meg van, akkor irány utasbiztosítást kötni, megnézni, hogy útlevelek, papírok rendben vannak e, majd lehet csomagolni, mivel autóval mentek, nem mondom hogy csak a legszükségesebbeket, úgy is becsúsznak olyan dolgok, amiket nem fogtok használni! :)

Aztán már csak egy nagy tankolás van hátra, Boszniában (ha arrafelé mentek) én kihagynám a tankolást, minket nagyon át akartak verni a benzinkúton, hát nem sikerült.

A Plitivicei tavaknál is úgy tudom olyan 100-150 kuna lehet a belépő, amiben benne van egy hajókázás is (ezt szeretem a horvátokban, mindenhol lehet hajókázni), gondolom, ha másnap visszamennétek, ugyanúgy ki kell fizetni, mi Krk nemzeti parkban voltunk, és ott ki kellett volna, de nekünk is bőven elég volt egy nap. HA lehet fürödni, nem tudom Krk-ában lehetett a vízesések alján, akkor semmiféleképpen ne hagyjátok ki, én 14 voltam amikor ott jártunk, de azóta is bánom, hogy akkor nem volt rá időnk. :S Jó utazást, és kellemes csajos hétvégét kívánok! :) Ja és ha bevállalósok vagytok, kalandra vágytok, és a közelben találtok "Rafting" feliratot, semmiképpen ne hagyjátok ki!! :)

2009. jún. 29. 09:43
 3/3 anonim válasza:
Én pedig pont az utazási irodát ajánlom, mi is voltunk ott, a tavaktól kb 3 kilométerre van bungallow-s szállás ( [link] mi itt töltöttünk igaz csak 1 éjszakát, az átutazás miatt, de szerintem nagyon hangulatos kis hely, jó mondjuk enyhén szólva nem egy luxusszálló:D mi utazási irodában intéztük és ne volt semmi gond
2009. jún. 29. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!