Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bulgária pontosan merre is van?

Bulgária pontosan merre is van?

Figyelt kérdés
2012. máj. 23. 00:45
1 2
 11/15 anonim válasza:
41%
Cigány vagy!
2012. máj. 23. 17:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves PIETROSOL!

Szívből értékeltem a helyeslésed:-) A "Goszpodí pomíluj!" (= Segíts (minket), Urunk!) az ószláv liturgiai kórusok egyik legszebbikének kezdő fohászkodása. Bennem borzongó megrendülést kelt, amikor - mondjuk a szófiai Nevszki katedrális akusztikus terében - a basszus/bariton szólamokban utánozhatatlan férfikórus(ok) hangján - hogy is mondhatnám igazából? - "felszakad". Könyörgés..mégis tele emberi öntudattal és - erővel. Paradoxon.

Hát..mikor megláttam ezt a kérdést, egyből tudtam, mi lesz a válaszom (én ugyan maximum csak egy mély altot tudok produkálni...)

Ja és: szeretem Bulgáriát. Tiszteletre méltó, amit teljesített a történelemben.

2012. máj. 23. 18:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges hozzátennem: "Uram segíts, hová jutottunk, hogy valaki ilyet kérdezhet egy netes oldalon!" - írhattam volna ezt is...de - Bulgáriának tartoztam ennyivel:D
2012. máj. 23. 18:18
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A Balkán-félsziget keleti részén, a Fekete-tenger nyugati partjától nyúlik be mélyen a szárazföldbe. Magyarországtól délkeleti irányban fekszik. Északról Románia, délről Törökország, Görögország, nyugatról pedig Macedónia és Szerbia határolja.
2012. máj. 24. 09:08
 15/15 anonim ***** válasza:
2012. júl. 1. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!