Szerintetek, hogy dolgozhatnék külföldön? SoS :S
Figyelt kérdés
24 éves Férfi vagyok, végzettségem melegburkoló és gipszkarton szerelő de amikor annak idején fel szabadultam próbáltam el helyezkedni a szakmámba de nem sikerült kértek 3-5 éves gyakorlatot. Ami azt jelenti, hogy nem értek a szakmámhoz. Dolgoztam pékségbe mint be tanított munkás (táblás) aki nem tudja mi az a táblás arra ott a google! Dolgoztam még építőiparba itt-ott. Németet tanultam az iskolában akkoriban jó voltam belőle 3-4 es de mivel már lassan 10 éve nem beszélem a nyelvet így szinte pár szón kívül nem tudok semmit. Angollal mostanában kezdtem el foglalkozni de a tudásom még a béka feneke alatt van. Bemutatkozni tudok, nevem,korom, honnan vagyok. Meg pár alap kérdés, köszönés ennyi. Leírtak alapján nem vagyok túl iskolázott így vajon lehet kint dolgozni?? Értelmes és segítő kész válaszokat várok, köszönöm szépen! 24F2012. máj. 17. 15:11
1/5 anonim válasza:
Jó lenne, ha legalább a nyelvet egy normális szintre felhoznád. Nem tudom német nyelvetrületen mi a helyzet, de szerintem Anglia már dugig van. Szóval én a németre szavazok.
2/5 A kérdező kommentje:
Legalább, ha nyelvet tudnám közép szinten vagy alap szinten akkor nem baj, ha végzettség nélkül indulnék?
2012. máj. 17. 16:37
3/5 anonim válasza:
azt mondod, van melegburkoló végzettséged. akkor? tényleg a nyelv az első, anélkül semmi értelme sehova se indulni.
4/5 A kérdező kommentje:
De azt is írtam, hogy nem értek hozzá, nem tavaly végeztem a sulival!
2012. máj. 17. 16:43
5/5 anonim válasza:
Megfelelő nyelvtudás, végzettség és tapasztalat nélkül külföldön sem könnyű elhelyezkedni. Legfeljebb mezőgazdasági idénymunkákra tudnál jelentkezni.
Ha bemutatkozni és köszönni tudsz idegen nyelven az sajnos nem elég, mert könnyen átvernek, kihasználnak, nem fizetik ki a teljes fizetésed. Nyugaton sem szentek a munkaadók...
Tehát szerintem mindenféleképp tanulnod kellene még, szakmát és nyelvet egyaránt, mielőtt belevágsz egy külföldi munkába. Bár ha már szakmád és nyelvtudásod is lesz, és talpraesett is vagy, itthon is el tudsz majd helyezkedni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!