Kezdőoldal » Utazás » Európa » Au-pair munka mit takar?

Au-pair munka mit takar?

Figyelt kérdés
Most szeretnék menni Londonba, majd nyár közepe,vége felé. Tudom, hogy mik tartoznak az alapvető feladatok közé: a gyerekek etetése, fürdetése, altatása, szórakoztatása, oviba/suliba vivése ill. hozása, beágyazás. Lenne pár kérdésem: a szülőknek is nekem kell reggelit, vacsit, esetleg kávét/teát csinálni? A takarításban mennyire kell elmerülni? Úgy értem, a porszívózáson, felmosáson, ablaktörlésen, vízkőmentesítésen, portörlésen kívül? Vagy ezt családja válogatja? Írnál néhány mondatot a tapasztalataidról? Köszi! :)

2012. máj. 6. 19:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Családfüggő.

Én 3 családnál au pairkedtem, 2 helyen takarítanom is kellett, a harmadikon nem, mert jött takarítónő.

A vacsorát az egész családnak csináltam általában, de sok helyen úgy van, hogy a szülők külön esznek, és neked csak a gyerekekről kell gondoskodnod. A kávé, tea elkészítése a szülőknek szerintem nem elvárás jobb helyeken, max jófejségből.

Tényleg családja válogatja. Van, akinek a munkája főleg takarításból áll, és kevésbé gyerekfelügyeletből (pl. ahol nagyobb, 12-14 éves vagy idősebb gyerekek vannak), van, akinek pedig minden percét a gyerekek teszik ki.

2012. máj. 6. 19:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Hivatalosan csak a gyerekekről kell gondoskodnod, de igazából megállapodás kérdése, hogy mit kell csinálni. A lényeg, hogy ha egy bizonyos munkarendben megegyeztél a családdal, akkor utána ne engedd, hogy azon kívül bármi mást is csináltassanak veled! Mi úgy csináltuk, hogy ha kivételesen kellett más segítség is, mint amiben megállapodtunk, pl. főzés, takarítás, bevásárlás, akkor azért adtak egy kis plusz pénzt.
2012. máj. 6. 20:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! :)
2012. máj. 7. 12:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Családja válogatja. Au pair vagyok Svájcban. Takarítani csak porszívózás/felmosás/portörlés. Gyerekeknek ebéd. Vacsit mindenki maga szervírozza.

Olvass bele a blogomba, ha érdekel :)

www.agicasvajcban.blogspot.com

2012. máj. 9. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!